HalkTV.com.tr ÖZEL | Demirören ile Turkcell arasında büyük kriz: Dostluk bitti, kılıçlar çekildi!

HalkTV.com.tr ÖZEL | Demirören ile Turkcell arasında büyük kriz: Dostluk bitti, kılıçlar çekildi!
HalkTV.com.tr ÖZEL | İddaa ihalesi, Demirören Medya Grubu ile Turkcell’i karşı karşıya getirdi. İhaleden sonra patlak veren kriz çözülemeyince ipler kopma noktasına geldi

HalkTV.com.tr ÖZEL | İddaa ihalesi, Demirören Medya Grubu ile Turkcell’i karşı karşıya getirdi. İhaleden sonra patlak veren kriz çözülemeyince ipler kopma noktasına geldi. Turkcell’in, başta Hürriyet olmak üzere Demirören Medya Grubu’na yeni reklam kampanyası vermeme kararı aldığı öğrenildi. Demirören’in de Turkcell ile yapılan ortak projelerin bitirilmesi talimatı verdiği konuşuluyor. Krizin perde arkasına HalkTV.com.tr ulaştı…

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın, geçen 27 Kasım’da düzenlediği İddaa ihalesine sadece Turkcell çatısı altındaki Inteltek teklif vermişti. 10 yıl için 200 milyar TL hasılat taahhüdünde bulunulmuştu. Ancak Spor Toto, iki hafta sonra bir açıklama yaparak, sadece bir firmanın teklif vermesi üzerine 'Rekabetin sağlanamadığı' gerekçesiyle ihaleyi iptal ettiğini duyurdu. Tekrarlanmasına karar verilen ihaleye, bir önceki ihaleye katılmayan sürpriz bir oyuncu katıldı. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Yıldırım Demirören’e ait Demirören Medya Grubu, ABD’li bir ortakla beraber Turkcell’in karşısına çıktı.

GOLF SAHASINDAN REKABET MASASINA!

İhaledeki yeni oyuncu, daha önce ihaleye tek başına giren Turkcell’in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nu oldukça şaşırttı. Terzioğlu, yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Futbol Federasyonu’nun başkanı olan arkadaşı Demirören’in şirketiyle ihalede karşı karşıya geldi. İlişkileri, sadece Federasyon yönetiminde birlikte olmaktan ibaret değildi. Golf sahalarında da birlikte sopa sallıyorlardı. Demirören Grubu’na ait Kemer Golf Kulübü’nde Turkcell Platinum sponsorluğunda turnuvalar düzenleniyor; iki arkadaş, aralarında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bulunduğu konukları ağırlıyorlardı.

KIRAN KIRANA İHALE KRİZ YARATTI

Ankara’da geçen hafta yapılan ve iki eski arkadaşı karşı karşıya getiren ihale, kıyasıya rekabete sahne oldu. Demirören ve Las Vegas Merkezli Scientific Games’in oluşturduğu Şans Girişim OGG toplam hasılat üzerinden yüzde 2.1, Turkcell iştiraki Inteltek ise yüzde 1.4 komisyon alacağına dair teklif verdi. 30 dakikalık sürenin ardından teklifler revize edildi. Inteltek sürenin ardından komisyon teklifini yüzde 0.5’e çekerken, Şans Girişim OGG ise yüzde 0.2’ye çekti ve en iyi teklifi vermiş oldu. Böylece Demirören, Turkcell’i saf dışı bırakmış oldu.

ANKARA'DAN MÜDAHALE BEKLENTİSİ

Kameralar önündeki ihaleden sonra centilmenlik havası hakimdi. Ancak bu hava uzun sürmedi. İhaleyi kaybeden Terzioğlu, reklam ve pazarlama ekiplerine talimat vererek başta Hürriyet olmak üzere Demirörenlere ait yayın kuruluşlarına reklamın kesilmesi talimatını verdi. Bu ihaleden sonra bugüne kadar Demirören Grubu’nda yeni kampanya vermeme kararı aldı. Bu hamleye Demirören Grubu’nun yanıtı gecikmedi. Yıldırım Demirören’in talimatıyla, Turkcell ile özellikle dijital medya alanında yapılan projeler durduruldu. AKP’ye yakınlığıyla bilinen iki özel kuruluşun arasındaki bu krize, Saray’ın müdahale edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

Konuya ilişkin HalkTV.com.tr’ye açıklama yapan Turkcell, “Reklamları kesmek gibi bir kararımız yok” bilgisini paylaştı.

Turkcell ile Hürriyet arasındaki ilişki, eski sahipleri döneminde de sıkıntılara sahne olmuştu. Turkcell’in o dönemki hakim ortağı Karamehmet, Doğan Grubu gazetelerine reklam vermeyi kesmişti. Doğan grubu da Turkcell haberlerine ambargo uygulamıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :