Demba Ba'ya yönelik ırkçı saldırıya soruşturma açıldı

Demba Ba'ya yönelik ırkçı saldırıya soruşturma açıldı
Çin Futbol Federasyonu, Senegalli futbolcuya maç sırasında sarf edilen ırkçı nitelikli sözler sebebiyle harekete geçti.

Çin Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta sonu Shanghai Shenhua'nın deplasmanda Changchun Yatai ile 1-1 berabere kaldığı maç sırasında Demba Ba'ya yönelik ırkçı saldırı hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Eurosport Türkiye'de yer alan habere göre, Federasyon tarafından yapılan açıklamada, olayın gerçekten yaşandığının tespit edilmesi durumunda ağır cezalar verileceği ifade edilirken, federasyon olarak ırkçılığın her türlü şekline karşı olduklarının altı çizildi.

Shanghai Shenhua Teknik Direktörü Wu Jingui, karşılaşma içinde çok sayıda futbolcunun dahil olduğu bir tartışma esnasında Changchun Yatai'nin Çinli orta saha oyuncusu Zhang Li'nin Demba Ba'ya yönelik ırkçı sözler sarf ettiği söylemiş, olay ülke medyasında geniş yer bulmuştu.

Konuya ilişkin basına henüz bir açıklama yapmayan Demba Ba ise sosyal medya üzerinden kendisine destek mesajı gönderenlere teşekkür etti. Senegalli futbolcuya geçtiğimiz gün eski kulübü Beşiktaş da sosyal medya üzerinden destek olmuş, Twitter'dan paylaşılan mesajda "Irkçılığa hayır! Yalnız değilsin Demba Ba" ifadeleri yer almıştı.

33 yaşındaki Demba Ba, Çin Süper Ligi'nde bu sezon çıktığı 5 maçta 2 gole imza attı. Senegalli futbolcu geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Göztepe'de geçirmiş ve 13 maçta kaydettiği 7 golle İzmir temsilcisine önemli katkı sağlamıştı.

Etiketler :