Cumhuriyet'te istifalar sürüyor!

Cumhuriyet'te istifalar sürüyor!
Cuma günü Cumhuriyet gazetesi yönetiminde yaşanan değişikliğin ardından görevden ayrılanların sayısı 22'ye yükseldi. Bugün de Bülent Mumay, Tayfun Atay, Kemal Can gibi isimler gazeteden ayrıldıklarını duyurdu.

İstifalar nasıl başladı?

Yönetim değişikliğinin hemen ardından gazetenin Murat Sabuncu genel yayın yönetmenliğinden alında yerine Aykut Küçükkaya getirildi.

Yazı işleri müdürleri görevden alındı

İlk görevden alınanlar Yazı İşleri Müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren oldu.

Yaşanan gelişmelerin ardından gazetede ilk olarak Cumartesi eki yayın yönetmeni Zeynep Miraç Özkartal istifa kararını Twitter'dan duyurdu.

Ardından gazete yazarlarından Prof. Dr. Ahmet İnsel, 8 Eylül'de yayımlanacak yazısını gazetede tarafından yayınlanmadı. Yazar ardından gazeteden ayrıldı.

Aynı gün Murat Sabuncu'nun "Karanlığa karşı yaşasın Cumhuriyet" başlıklı veda yazısı gazetenin internet sitesine konmadı.

Yazarlar arasından ilk istifa Aslı Aydıntaşbaş'tan geldi. Aydıntaşbaş, "Oradaki dostların mağduriyeti ve verdiği demokrasi mücadelesi, altın harflerle tarihe geçmiştir. Ben de bundan sonra yazmamaya karar verdim" diyerek istifa etti.

Pazar günü istifa sayısı arttı

İlhan Selçuk döneminde gazetenin yazı işleri müdürlerinden olan Aydın Engin, ekonomi basınının önde gelen isimlerinden Çiğdem Toker ve Hakan Kara, istifalarını dün yazdıkları köşe yazılarıyla duyurdu.

Gazetenin hafta sonu eklerinden Mirgün Cabas, Barbaros Şansal, Mahir Ünsal Eriş, Binnaz Saktanber de eklerdeki yazılarına devam etmeyeceklerini açıkladı.

6 isim Twitter'dan duyurdu

Gazetenin okur temsilcisi Güray Öz, "Veda yazısı yazmak isterdim, olmadı" dedi.

Spor yazarı Bağış Erten, "Haliyle ben de ayrılıyorum" şeklinde bir Tweet attı.

Köşe yazarı Ahmet Tulgar, Twitter'dan "36 hafta sürdü" dedi.

Yazar Melis Alphan da "Cumhuriyet'te kalıp yazmaya ne etik değerlerim ne vicdanım ne de hayat görüşüm izin verirdi" sözleriyle gazeteden ayrıldığını duyurdu.

Gazetenin yazarlarından Bülent Şık, Twitter hesabından şu ifadelerle istifasını duyurdu.

"Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yönetim değişikliği AKP yargısı eliyle gerçekleştirilen bir operasyondur. Reddedilmelidir. Cumartesi ekindeki gıda sorunlarıyla ilgili yazılarıma son veriyorum. Yazıların yayın sürecinde emeği geçen gazetedeki arkadaşlara ve tüm okurlara teşekkür ederim."

Musa Kart da ayrıldı

Cumhuriyet davasında yargılanan isimlerden karikatürist Musa Kart da istifa eden isimler arasında yer aldı.

Pazartesi günü yeni istifalar

İstifalar bugün itibariyle köşe yazıları ve tweet'lerle duyurulmaya devam ediyor. Bugün eklenen yeni istifalar şöyle:

Tayfun Atay: 'Veda' yazısıyla karşınızdayım!..

Köşe yazarı Tayfun Atay, "Kalacak bir türkü söyler gideriz" başlıklı yazısında, "Ben onlarla birlikte ayrılmaktan yana kullanıyorum tercihimi ve adeta etin tırnaktan ayrılmasının karşılığı olabilecek bir duygusal acıyla okurlarımdan haklarını helâl etmelerini diliyorum!.." dedi.

Bülent Mumay: Saray'ın Cumhuriyet'i

Gazetenin Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Basının sarayı Cumhuriyet'e gelmişken, 6 ay sonra kendini Saray'ın Cumhuriyeti'nde bulmak fena şeymiş. Murat Sabuncu'nun davetiyle katıldığım serüven 'vaktiyle bir ihtimaldi ve çok güzeldi.' Az önce istifamı verdim ben de" diye yazdı.

Kemal Can: Eyvallah

Kemal Can Cumhuriyet gazetesinden ayrıldığını "Eyvallah" başlıklı son yazısıyla açıkladı. Can, "Defalarca olduğu gibi, yine hiç düşünmeden, tereddüt etmeden gitmenin zamanı" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Kaynak: bianet

Etiketler :