Cumhuriyet gazetesi davası 9 Mart'a ertelendi, duruşmalar artık Silivri'de!

Cumhuriyet gazetesi davası 9 Mart'a ertelendi, duruşmalar artık Silivri'de!
Cumhuriyet Gazetesi davasında mahkeme, sanıkların tahliye taleplerini reddetti. 9 Mart'a ertelenen davanın duruşmaları artık Silivri cezaevinde görülecek!“Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene...

Cumhuriyet Gazetesi davasında mahkeme, sanıkların tahliye taleplerini reddetti. 9 Mart'a ertelenen davanın duruşmaları artık Silivri cezaevinde görülecek!

“Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek” iddiasıyla dördü tutuklu yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları bugün beşinci kez hâkim karşısındaydı.

DURUŞMANIN YERİ DEĞİŞTİ!

Cumhuriyet gazetesinin yayın politikasının suçlama konusu edildiği davada,  Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, muhabir Ahmet Şık ve muhasebeci Emre İper, bugün bir kez daha hâkim karşısına çıktı. Mahkeme ara kararında Cumhuriyetçilerin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanıkların taleplerini alan mahkeme ara kararını açıkladı.Mahkeme, sanıkların tahliye taliplerini reddetti. 9 Mart'a ertelenen davanın duruşmalarının Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada bulunan duruşma salonunda yapılması kararlaştırıldı.

SİYASİ OLDUĞU GEREKÇESİYLE ŞIK'IN SAVUNMASI ENGELLENDİ

Duruşmaya Ahmet Şık'ın savunmasına "siyasi" olduğu gerekçesiyle izin verilmemesi damga vurdu. Mahkeme salonundan çıkarılması talep edilince Şık, "Gün gelecek siz yargılanacaksınız, unutmayın bunu. Umarım siz kendiniz gibi bir mahkemede yargılanmazsınız" dedi.

DİĞER SANIKLAR DA SAVUNMA YAPMAKTAN VAZGEÇTİ

Ahmet Şık'ın savunmasının engellenmesinin ardından Murat Sabuncu ile Akın Atalay da savunma yapmaktan vazgeçti. Duruşmada ifade veren tanık Doğan Satmış, tutuklu Cumhuriyetçilerin yıllarca FETÖ'ye karşı mücadele ettiğini vurguladı.

Etiketler :