Cumhuriyet döneminde yaşamış 25 kadının hikayesi!

Cumhuriyet döneminde yaşamış 25 kadının hikayesi!
Gazeteci Özlem Özdemir'den, günümüz çocuklarına ve gençlerine ilham verecek bir kitap!

Gazeteci Özlem Özdemir, "İlham veren Cumhuriyet Kahramanları - Öncü Kadınlar" adını verdiği kitapta, Cumhuriyet döneminde yaşayan kadınların bilinmeyen öykülerine uzanıyor.

Cumhuriyet döneminde yaşamış 25 kadının hayat hikâyeleri, okuyanların aslında çok iyi bildiği isimlerin bilinmeyen yönlerini açığa çıkaracak ve geleceğimiz olan gençlere hayallerinin peşinden koşmalarına hiçbir engel olmadığını anlatacak.

Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan kitapla ilgili Özdemir şunları söyledi:

“Sevgili çocuklar ve gençler, önünüzde uzun bir hayat var. Siz yeter ki çok çalışın ve hayallerinizin peşinden gitmekten korkmayın. Gelecek sizsiniz ama geleceği yaratacak olan da sizsiniz, hiç unutmayın! Size aksini söyleyenler olursa onlara kulak asmayın, kendinize inanın ve çok okuyun. Bu kitapta yer verilen 25 kadının hayat hikâyelerini okuyunca bunu daha iyi anlayacaksınız.

Üstelik siz, bilim ve teknoloji açısından çok daha şanslısınız. Bu kitabın kahramanları o kadar şanslı değillerdi ama başardılar. Çünkü kendilerine inandılar, yılmadılar, çok çalıştılar. Dünyanın saygı duyduğu insanlar olarak adlarını tarihe yazdırdılar. Umarım hepinize ilham verirler.”

Etiketler :