Cumhuriyet davasında tanıklık yapan Alev Coşkun: Bu arkadaşlardan FETÖ'cü olmaz...

Cumhuriyet davasında tanıklık yapan Alev Coşkun: Bu arkadaşlardan FETÖ'cü olmaz...
Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin  yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 20 sanıklı davada tanık olarak dinlenen eski Cumhuriyet Vakfı Başkanvekili...

Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin  yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 20 sanıklı davada tanık olarak dinlenen eski Cumhuriyet Vakfı Başkanvekili Alev Coşkun, "Bu arkadaşlarla çalıştım. Bu arkadaşlardan terörist olmaz, FETÖ'cü olmaz" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin beş çalışanının ‘terör örgütü’ bağlantılı suçlamalarla tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün görülüyor. Davada tanık olarak dinlenen eski Cumhuriyet Vakfı Başkanvekili Alev Coşkun, tutuklu kişilerin FETÖ ve terör ile ilişkilendirilemeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet davasının  İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3. duruşmasında tanık olarak dinlenen Alev Coşkun, şöyle konuştu:

“Şu anda görülen dava bir ceza davasıdır. Bizim açtığımız dava ile bu dava arasında bir illiyet yoktur. Ben arkadaşlarımız tutuklandığında buna karşı olduğumu söyledim. Benim açtığım davalar olmasaydı bu davanın açılmayacağını söylüyorlar. Bunun baskısını görüyorum. Murat Sabuncu’yu, Ahmet Şık’ı tanımıyorum. Orhan Erinç 50 yıllık arkadaşım. Turhan Günay… Onun ne işi var bu davada? Ben bu arkadaşlarla çalıştım. Bu arkadaşlardan terörist olmaz, FETÖ’cü olmaz. Tutuksuz yargılanmaları için talepte bulunuyorum."

Turhan Günay, Alev Coşkun'un "Turhan Günay'ın ne işi var bu davada?" ifadesine "Sayenizde efendim" diyerek tepki gösterdi.

''Bu gazete Atatürk'ün gazetesidir''

Alev Coşkun, savcının sorusu üzerine itiraz ettikleri Cumhuriyet Vakfı seçimi sonrasında vakfın yapısının değiştiğini belirterek "Vakfın yapısı değişti ve Cumhuriyet'e genel yayın yönetmeni olamayacak kişi genel yayın yönetmeni oldu" dedi. Daha sonra söz alan sanık avukatlarından Tora Pekin, "Cumhuriyet Gazetesi'nin 23-24 Mayıs 2015 tarihli nüshalarını siz mi götürdünüz terör şubeye?" diye sordu. Coşkun, söz konusu gazetenin herhangi bir yerde bulunabileceğini belirterek "Bu gazete beni ağlatmıştır. Çünkü Cumhuriyet logosunun üstünde Fetullah Gülen'in fotoğrafı vardır. Bunu nasıl kabul edersiniz?" diyerek polise verdiği ifadenin arkasında olduğunu belirtti. Avukat Pekin, "Haberin logonun üstünde yayınlanması temel ilkeye mi aykırıdır?" diye sorunca Coşkun, "Bu temel ilke değildir. Ama gazetenin manevi geleneği vardır. Bu gazete vakıf gazetesidir. Bu gazete Can Dündar'ın top oynayacağı yer değil. Bu gazete Atatürk'ün gazetesidir. Buranın temel ilkeleri var, Atatürk'e bağlılık, Cumhuriyet'e bağlılık. Burası terör örgütünün baş köşeye getirileceği yer değildir" diye cevap verdi.

Etiketler :