Cumhuriyet davası öncesi açıklama: 182 gazeteci içerde

Cumhuriyet davası öncesi açıklama: 182 gazeteci içerde
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet davası öncesi davayı izlemeye gelen grup adına açıklama yaptı.

Cumhuriyet'in yayın politikasının suçlama konusu edilerek, asılsız ve akıl dışı iddialarla Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, muhabir Ahmet Şık ve muhasebe çalışanı Emre İper’in tutuklu bulunduğu davaya bugün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

Bir yıl önce bugün yapılan operasyonla gözaltına alınarak tutuklanan yazar ve yöneticilerin yargılandığı davanın 4. duruşması öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması için milletvekilleri, basın meslek örgütü temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını ise CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş yaptı.Yarkadaş adliye önünde yaptığı açıklamada, "Her salı adında adalet olan ama içinde adalet bulunmayan bu binanın önünde gazetecilerimiz meslektaşlarımız aydınlarımız yazarlarımız için buluşuyoruz. Ve ne yazık ki AKP iktidarında kaderimiz bir türlü değişmiyor. Şuan cezaevlerinde tam 182 gazeteci demir parmaklıklar arkasında yazdıklarının çizdiklerinin söylediklerinin atttıkları tweetlerin yaptıkları yorumların bedelini ağır şekilde ödüyor" dedi.

Etiketler :