Cumhurbaşkanı'nın gündemi şaşırttı

Cumhurbaşkanı'nın gündemi şaşırttı
Erdoğan, Çanakkale Belediye Başkanı'nı hedef aldı!

Türkiye Cumhuriyeti İdlib harekatı ve ABD ile vize krizi gibi dışpolitik gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin genişletilmiş il başkanları toplantısında gündemi değerlendi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan konuşmasında İdlib harekatına ilişkin değerlendirmeler yaptıktan sonra CHP'ye yönelik eleştiriler gündeme getirdi.  Erdoğan'ın Çanakkale Belediye Başkanı hakkındaki sözleri ise şaşırttı.

Belediye meclisi toplantısında geçtiğimiz günlerde yaşanan bir tartışma yüzünden Çanakkale Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ülgür Gökhan'ı hedef alan Erdoğan şöyle dedi:

"Bakın şimdi Çanakkale'nin Belediye Başkanı ciddi bir terbiyesizlik yaptı. Hani bunların kadınlara saygısı vardı? Seçilmiş bir meclis üyesini sesini kes, çık konuşma... Sen bunu nasıl dersin? Sen bunu mu yaptın? 18 Mart geliyor. Ben şimdiden talimatı verdim. Bu belediye başkanını 18 Mart'ta Çanakkale törenlerinde konuşturmayacaksınız. Oradaki düzenlemenin faili hükümettir. Havalimanına gelip karşılama bizi. Önce demokrasi terbiyesini bilmen lazım! Kalkıp da orada bir hanımefendiye sen bu şekilde saygısızlık yaparsan, onu salondan kovarsan, kusura bakma biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız."

Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında, AKP Belediye Meclisi üyesi Tülay Ömercioğlu'nun, CHP'nin İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerine ilişkin sözleri tartışma yaratmış, Başkan Gökhan, mikrofonun sesini kapattırmış ve Ömercioğlu ve beraberindeki AK Partili üyeler salonu terk etmişti.

Erdoğan'ın konuyu gündemine alması şaşırtıcı bulundu.