Cumhurbaşkanı Erdoğan KHK'yı savundu, Abdullah Gül'e tepki gösterdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan KHK'yı savundu, Abdullah Gül'e tepki gösterdi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 606 sayılı KHK ile "darbe ve terör olaylarının bastırılması" ile ilgil sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ile ilgili tartışmayla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, düzenlemenin son derece...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 606 sayılı KHK ile "darbe ve terör olaylarının bastırılması" ile ilgil sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ile ilgili tartışmayla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, düzenlemenin son derece açık olduğunu ve "kararlılıkla ve aynen" devamında yana olduklarını söyledi. Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün itirazı için de “Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz” dedi.

ERDOĞAN KHK İÇİN "DAHA ÖNCE DE BU İFADE KULLANILDI" DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan, Çad ve Tunus'taki resmi temaslarının ardından yurda dönerken, 696 sayılı KHK ile tartışmalara ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, daha önce 4 KHK'da benzeri ifadelerin yer aldığını ve itiraz etmediğini ileri sürerek, “Şimdi bu son KHK’yı birileri köpürtmeye başladı. Oysa dediğim gibi bu sadece 15 Temmuz’u kapsayan bir olaydır. Bunun dışında hiçbir şey söz konusu değil." diye konuştu.

GÜL'E KHK TEPKİSİ

Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün "KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir." sözlerine de tepki gösterdi. Muğlak bir madde olmadığını savunan Erdoğan, Gül'e yönelik, "Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir. Ama şunu söyleyeyim: Gerek Adalet Bakanımız gerek Hükümet Sözcümüz bu konuyla ilgili gerekli cevapları vermiş durumdadırlar" dedi.

Etiketler :