Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi bitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Soçi kentindeki görüşmesi sona erdi, heyetler arası görüşmeye geçildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'nın Soçi kentindeki görüşmesi 2 saat 10 dakika sürdü. Baş başa yapılan görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Saat 17.20'de başlayan görüşme, 19.35'de sona erdi. İki liderin baş başa yaptığı bu görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldığı görüşme sonrası, ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

HULUSİ AKAR RUS MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan ve Putin'in bire bir görüşmesinden sonra, heyetlerin de bulunduğu görüşme başladı. Görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada Hulusi Akar'ın Rus mevkidaşı Valeriy Gerasimov ile görüşeceği de duyuruldu. Görüşmede Afrin, S-400 füzeleri ve Suriye'deki çatışmasızlık bölgeleri gibi; askeri, ekonomik ve bölgesel konuların ele alınması bekleniyor.

Görüşme, iki liderin bu yılki 5. yüz yüze teması. Putin ve Erdoğan'ın bu yılki görüşmelerinin sonuncusu ise 28 Eylül'de Ankara'da gerçekleşmişti.

Etiketler :