Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan’da
1959'dan beri Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleşen ilk Vatikan temasları bugün başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Papa Francesco ile görüşmesi başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İtalya temasları bugün başladı. Erdoğan az önce Vatikan'a geldi ve Papa Francesco ile görüşmesine başladı. Erdoğan daha sonra başkent Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Paolo Gentiloni ile temaslarda bulunacak.

Törenle karşılanan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Papalık İkametgah Valisi Başpiskoposu Georg Ganswein tarafından karşılandı. Erdoğan’ın Papa Francesco ile görüşmesi Apostol Sarayı’nda gerçekleşti.

ERDOĞAN PAPA GÖRÜŞMESİ 1 SAAT SÜRDÜ

Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile baş başa görüşmenin yapılacağı yere geçti. Görüşme saat 11.55 itibarıyla başladı. Saat 13.00'e doğru biten görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

59 YIL SONRA

Erdoğan'ın ziyareti, 59 yıl aradan sonra Türkiye'den Vatikan'a Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleşecek ikinci ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Vatikan'a Türkiye’den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret 1959 yılında Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Celal Bayar tarafından yapılmıştı.

İTALYA CUMHURBAŞKANI'YLA BİR ARAYA GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni'yi kabul edecek.

Türkiye ile İtalya arasında siyasi, ekonomik, savunma sanayi alanlarında ikili iş birliği konularının ele alınacağı söz konusu görüşmelerde Suriye, Irak ve Libya'daki son gelişmeler, Kudüs, terörle ve düzensiz göçle mücadele konularında iş birliği, Türkiye-AB ilişkileri gibi her iki ülkenin ortak gündeminde yer alan konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Etiketler :