Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Şeref Defteri'ne ne yazdı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Şeref Defteri'ne ne yazdı?
Ankara'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Atatürk'ün huzuruna çıktı. Resmi törenlerin ikinci adresi ise, Beştepe olacak.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz'un 95. yılında, devlet erkânı Anıtkabir'deki törene katıldı. .

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda siyasi ile devlet görevlisi katıldı..

Resmi törenlerin ikinci adresi ise, Cumhurbaşkanlığı Sarayı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıktı. Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Anıtkabir Şeref Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan, deftere şunları yazdı: 

Aziz Atatürk, Büyük Zafer'in 95. yıl dönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Bu tarihi zaferi Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin bir halkası olarak görüyoruz. Hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştir. Türkiye yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz'daki destansı direniş, kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatana sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun.

Etiketler :