Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında heyetler arası ikili görüşme TSİ 22:15'de başladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci planlı randevusu bugün...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında heyetler arası ikili görüşme TSİ 22:15'de başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci planlı randevusu bugün BM Genel Kurulu toplantılarına ev sahipliği yapan New York’ta gerçekleşiyor. Kritik randevunun Ankara açısından en önemli başlığı ABD’nin Suriye’de PYD/YPG ile sürdürdüğü ortaklık.

Görüşmede, ABD Başkanı Trump'a terör örgütüne rahatlıkla gönderdikleri silahların 3000 tırı aşmasına yönelik rahatsızlığı aktaracak. Fetullah Gülen’in iadesi ve FETÖ ile mücadelede Washington yönetiminden beklentiler de görüşmenin gündeminde.

Erdoğan’ın New York’ta devam eden Reza Zarrab davasına eski bakan Zafer Çağlayan’ın da eklenmesine yönelik tepkisini de görüşmede dile getirmesi bekleniyor. Iraklı Kürtlerin bağımsızlık referandumundan vazgeçirilmesine yönelik ortak çabalar da iki liderin ele alması muhtemel konular arasında.

Etiketler :