Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 bin 17 terörist etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 bin 17 terörist etkisiz hale getirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt AKP kongresinde konuştu. Erdoğan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı ve "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 17 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt AKP kongresinde konuştu. Erdoğan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı ve "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 17 oldu. Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilenlerin sayısı 327 oldu, yurt içinde etkisiz hale getirilenlerin sayısı 154 oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Siirt İl Başkanlığı'nın 6'ncı Olağan Kongresi'ne katıldı.

“2019 milat olacak”

Halk oylamasında Siirt'ten çok daha farklı sonuçlar beklediklerini ancak bunun olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her ne kadar Tillo, Şirvan, Pervari ve Baykan'da beklediğimiz neticeler çıksa da maalesef il genelinde evet oyları yüzde 48'de kaldı. Bu bizi üzdü. Özellikle Tillo ve Şirvan Türkiye'de en çok evet oyu veren ilk 100 ilçemiz arasına girdi. Ben buradan ahde vefaları için teşekkürü borç biliyorum. Şimdi önümüzde 2019 seçimleri var. Milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkemizi geleceğe taşıyacak kadrolar belirlenecek. Elde ettiğimiz kazanımların devamı için 2019 adeta milat olacak. Türkiye'nin 2019 sınavından da alnının akıyla çıkmaktan başka şansı yoktur. Türkiye 2019'dan alacağı kuvvet, cesaret ve özgüvenle 2023, 2053 ve 2071'e yürüyecektir” diye konuştu.

Bu zorlu yolculukta Siirtlilere çok önemli görevlerin düştüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“2019 seçimlerinde Siirt'ten bu şehrin tarihine, şanına yaraşır bir tablo bekliyoruz. Tillo ve Şirvan gibi diğer bütün ilçelerimizin de 2019'da sandıkları patlatmasını arzu ediyoruz. İnşallah dur durak bilmeden çalışacak, Siirt'i yeniden milli iradenin kutup yıldızı yapacağız. Ben bugün salondaki dava arkadaşlarımdan, özellikle Siirtli kardeşlerimden bir söz almak istiyorum. 2019 için kapı kapı dolaşmaya var mıyız. İnşallah bizleri mahcup etmeyeceksiniz.”

“Tıp fakültesi kuracağız”

YÖK'ten karar çıktığını ve Siirt Üniversitesine tıp fakültesi kuracaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık tıp konusunu Siirt'te halledeceğiz. Öyleyse daha çok çalışacağız ve bunu bilmeyenlere de anlatacağız. Çünkü birçok gencin Siirt'te nelerin yapıldığından haberi yok. Bu üniversiteyi buraya kim kurdu? Biz geldiğimizde Siirt'te üniversite yoktu. Üniversiteyi biz kurduk. Çünkü Siirt'in gençlerinin Türkiye'nin bir başka ucuna gitmesine gönlümüz razı değildi. Dedik ki buraya üniversiteyi getirelim ve burada üniversiteyi kurduk. Allah nazardan, kem gözlerden saklasın. Rabbim bu coşkuyu ve heyecanı daim eylesin” ifadelerini kullandı.

“Nereye kaçarsanız kaçın, orada olacağız”

Hiçbir gücün önünde eğilmediklerini, sadece ve sadece Allah'ın huzurunda, rükuda ve secdede eğildiklerini vurgulayan Erdoğan, “Onun için beraber yürüyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı’nı, Afrin harekatını gördük değil mi. İşte salona girerken son durum nedir diye bir alayım dedim. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 17 olmuş. Peki, Kuzey Irak'ta ne oldu. Hakurk ve Zaho'da etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 327 oldu. Bitmedi, yurt içinde Gabar'da, Cudi'de, Tunceli’de ve saire 154 oldu. Ne dedik, nereye kaçarsanız kaçın, nereye girerseniz girin, biz de orada olacağız. Biz Siirt'in huzurunu kaçıranları kovalayacağız. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Siirt'i bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Yeter ki Siirt ayakta dursun” dedi.

“Terörle arasına mesafe koymayanın yeri Meclis değildir”

Türk ekonomisinin başarısı için gerekli adımları atmayı sürdüreceklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ekonomimizi 3,5 kat büyüterek dünyada 17'nci sıraya çıkardık. 2023 hedeflerimiz için ülkemizi iki kat daha büyütmemiz gerekiyor. Nasıl ülkede ana muhalefeti dikkate almadan çalıştıysak, Doğu ve Güneydoğu'da da meydanı bölücü örgüte bırakmadan hedeflerimize yürüdük. Bölücü terör örgütünün çukur ve hendek üzerinden kurduğu planı darmadağın ettik. Bir dönem baskı ve şiddetin kol gezdiği ilçelerde artık emniyet ve huzur var. Bir dönem kan ve gözyaşı ile hatırlanan şehirlerimiz bugün kültür, turizm ve eğitim alanındaki başarılarıyla anılıyor. Siirt'te olduğu gibi bir dönem bölücü terör örgütünün kasasına akan gelirler şimdi vatandaşlarımıza hizmet, eser ve proje olarak geri dönüyor. Artık vatandaşlarımızın çoluğunun çocuğunun rızkından kısarak devlete verdiği vergiler Kandil'deki terör baronlarının kasasına gitmiyor.

Helikopterden indik buraya gelirken hamdolsun yolların düzenini gördük, güzelliğini gördük. Nereden nereye. Demek ki emanet ehline verilirse her şey değişiyor. El birliği içinde tesis ettiğimiz bu huzur, güven ve emniyet ikliminin bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı, terör elebaşlarının karşısında kelam duranların insafına teslim etmeyeceğiz. Türkiye'nin kırmızı çizgileri çerçevesinde siyaset yapmak isteyen herkese Meclisin kapısı sonuna kadar açıktır. Hiç kimse kendini bu koltuğun üstünde görmesin. Milletin verdiği yetkiyi bir avuç teröriste asla peşkeş çekemezler. Kim bu milletin emanetine ihanet ediyorsa karşısında devleti, yargıyı ve güvenlik güçlerini bulur. Her kim gazi Meclisin çatısı altında milletvekilliği yapmak yerine terör seviciliği, terör yandaşlığı yapıyorsa karşısında milletin kendisini bulur.

Terörle, terörizmle ve şiddetle arasına mesafe koymanın yeri parlamento değildir. Belediyenin imkanlarını sokak çetelerinin emrine verenlerin yeri de başkanlık koltuğu değildir. Bu milletin tek bir kuruşunun dahi bölücü örgütün kasasına gitmesine izin veremeyiz. Biz meseleye bu şekilde yaklaşıyoruz. Milletin emanetini namusumuz bilip, canımız pahasına korumanın mücadelesini veriyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan 81 milyonun tamamına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, bu ülkede 81 milyon benim kardeşimdir. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevmeye mecbur değil miyiz. Öyleyse bu ayrım niye.

Hiç kimse Türk'ü Arap'a, Arap'ı Kürt'e, Laz'a, Çerkez'e üstün kılamaz, üstünlük takvayladır. Onu da Rabbim ölçer, biçer. Onun için kimse benim aşiretim, benim akrabam falan filan demesin. Hepimiz bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu başaracağız ve birbirimizi böyle seveceğiz.”

DHA

Etiketler :