Cumhurbaşkanı başdanışmanı Altan kardeşler ve Ilıcak'a verilen cezayı eleştirdi

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Altan kardeşler ve Ilıcak'a verilen cezayı eleştirdi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik Yeni Birlik gazetesinde kaleme aldığı yazıda Altan kardeşler ve Ilıcak davasını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından İlnur Çevik, Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını değerlendirdiği yazısında yargıçları eleştirdi. Çevik, verilen cezaları eleştirerek, "kantarın topu fazla kaçtı" dedi.

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin Türkiye'nin 60'lı, 70'li ve 80'li yılların zor şartlarında gazetecilik yaptıklarını belirten İlnur Çevik, "O devirlerden gelen Nazlı Ilıcak ve bir derece o devirleri biraz yaşamış Altan kardeşler gazeteciliğin bütün cilvelerini yaşamış kişiler." ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI: KANTARIN TOPU FAZLA KAÇMIŞ

Söz konusu yazar ve gazetecilerin ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmelerinin içini burktuğunu belirten Çevik, "İlk duyduğumda hüzünlenmedim desem ve birkaç saat bunun etkisi altında kalmadım desem yalan olur."

"Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlere verilen ceza birçok meslektaşlarımız tarafından 'kantarın topu fazla' kaçmış olarak kabul edildi. Nazlı Ilıcak için atıp tutanlar gazete arşivlerine girip biraz araştırma yapsınlar."

"Görülüyorkiiş FETÖ davası oldu mu bazı yargıçlar 'cezayı keselim bu işten kurtulalım sonra temyiz safhasında düzeltme yapılır" gibi bir tutum içindeler.."

Etiketler :