'Cumartesi polisleri'

'Cumartesi polisleri'
Cumartesi Anneleri'ne yasaklanan Galatasaray Meydanı'nda çıkış noktaları polisler tarafından kesildi. Cumartesi Anneleri'nin 700 haftadır eylem yaptığı alanda onlarca polisin oturması dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta 700. kez Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve polis şiddetine maruz kalan Cumartesi Anneleri , bugün bir kez daha bir araya gelecek. Galatasaray Meydanı'na çıkışlar sabah saatlerinde polis tarafından kesilirken 10'larca çevik kuvvet polisinin oturarak beklemesi dikkat çekti.

ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEP ETTİLER

Cumartesi Anneleri dün İstanbul İHD'de bir basın açıklaması düzenledi.

Cumartesi Anneleri adına ortak açıklamayı okuyan gözaltında kayıp yakını Maside Ocak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiklerini, 701’nci haftada da Galatasaray meydanındaki eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

AKP, GALATASARAY MEYDANI'NI YASAKLADI 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Cumartesi Anneleri’ne yönelik geçtiğimiz hafta yapılan saldırının ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Bunların annelerin acısını istismar ederek terör propagandası yapmasına, birtakım faaliyetler içerisine girmesine bundan sonra müsaade edilmeyecektir. O alan bundan sonra böyle bir iş için kullanılmayacaktır. Anneler ya da başkaları, evladıyla ilgili kaygı duyanlara hepimizin kapısı her zaman açıktır” demişti.

Kaynak: Cumhuriyet

Fotoğraf: Zehra Özdilek

Etiketler :