Cumartesi Anneleri'ne yine polis engeli

Cumartesi Anneleri'ne yine polis engeli
Cumartesi Anneleri, 702. hafta eyleminde de polis engeliyle karşılaştı.

Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından 23 yıldır her hafta Galatasaray Meydanı’nda kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için toplanan Cumartesi Anneleri'nin eylemlerinin yasaklanması nedeniyle polis ekipleri İstiklal Caddesi'ndeki meydanı kapattı.

Cumartesi Annelerinin kayıplarının akıbetini sormak için 23 yıldır her hafta Galatasaray Meydanı'nda yaptığı oturumun yasaklanması üzerine polis ekipleri Galatasaray Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki meydanı kapattı. TOMA'lar meydana konuşlandı.

Cumartesi Annelerinin 702'nci haftası için toplanmalar İnsan Hakları Derneği (İHD) önüne yöneldi.

İSTİKLAL CADDESİ BAĞLANTILI YOLLAR KAPALI

İstanbul Emniyeti, Cumartesi Annelerinin düzenlediği oturma eylemine yönelik yasak kararı bulunduğunu ve bu karar nedeniyle tedbir amaçlı bazı yolların sabah 08.00'dan itibaren trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Cumartesi Anneleri'nin her türlü etkinliğinin Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirten İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, bu gerekçeyle Beyoğlu ilçesinde alınacak emniyet tedbirler kapsamında trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlediğini açıkladı.

Bu doğrultuda, Zambak Sokak, Meşelik Sokak, Atıf Yılmaz Caddesi, Sadri Alışık Sokak, Balo Sokak, Turnacı Caddesi, Yeniçarşı Caddesi, Meşrutiyet Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Asmalı Mescit Caddesi kesişimi trafiğe kapatılıp İstiklal Caddesine akım verilmediği belirtildi.

Sürücülere tedbirlerin bitiş saatine kadar alternatif güzergah olarak Gümüşsuyu ve Kazancı Yokuşu istikameti önerildi.

AÇIKLAMA SIRASINDA FENALAŞTI

Cumartesi Anneleri'nden Hanife Yıldız açıklama esnasında fenalaştı.

Etiketler :