Cumartesi Anneleri, yasaklama kararına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek

Cumartesi Anneleri, yasaklama kararına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek
Geçtiğimiz Cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda kayıp çocuklarının bulunması ve faili meçhullerin aydınlatılması talebiyle 700. kez buluşacak olan Cumartesi Anneleri'ne polis müdahale etmişti.

Dün AKP sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası bundan sonra İstiklâl Caddesi gibi alanlarda Cumartesi Anneleri'nin yaptığı eylemlere izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerine Cumartesi Anneleri, buluşmalarının yasaklanmasıyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. Toplantı yarın, yani 31 Ağustos Cuma günü, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde yapılacak.

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'ndaki buluşmalarının yasaklanmasıyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyecek. 31 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek basın toplantısı, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde yapılacak. Cumartesi Anneleri'nin yaptığı açıklamada, "Devlet yetkililerinin yasaklama beyanlarıyla ilgili düşüncelerimizi açıklayacağımız basın toplantımıza katılımınızı bekliyoruz" denildi.

"Unutmuyoruz, Affetmiyoruz, Vazgeçmiyoruz!" denilen açıklamada, "Cumartesi Anneleri ve Cumartesi İnsanları olarak 27 Mayıs 1995'den beri, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra varlığı inkâr edilen insanlarımıza ne olduğunu öğrenmeyi talep ediyor ve onları kaybedenlerin tarafsız ve bağımsız bir yargılama faaliyeti sonunda cezalandırılmalarını istiyoruz.

Birleşmiş Milletlerin Dünya Kayıplar Günü olarak ilan ettiği 30 Ağustos öncesinde 700 hafta boyunca barışçıl bir şekilde gerçekleştirdiğimiz buluşmalarımıza dair devlet yetkililerinin yasaklama beyanlarıyla ilgili düşüncelerimizi açıklayacağımız basın toplantımıza katılımınızı bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :