Çocuklar Duymasın dizisindeki kitap, tartışmalara neden oldu: Kitaptan bakın kimler çıktı!

Çocuklar Duymasın dizisindeki kitap, tartışmalara neden oldu: Kitaptan bakın kimler çıktı!
Yeniden başlayan "Çocuklar Duymasın" dizisinde bir sahnedeki kitaplığa konulan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in "Barış Köprüleri" adlı kitabı tartışmaya yol açtı.

Yeniden başlayan "Çocuklar Duymasın" dizisinde bir sahnedeki kitaplığa konulan "Barış Köprüleri" adlı kitap tartışmaya yol açtı. Kitapta dünya çapında açılan bir çok Türk okulunun yanısıra FETÖ'ye ait okullar da yer alıyor.

İlk bölümü 2002 yılında yayınlanan Çocuklar Duymasın adlı televizyon dizisi, farklı kanallarda 7 sezon yayınlandı. Şimdi ise Kanal D ekranlarında yeni bölümleriyle izleyiciyle buluşuyor.

Sosyal medyada paylaşılan 'Çocuklar Duymasın' fotoğraflarında dizide kullanılan bir kitaplıkta Haluk ve Meltem karakterlerinin konuştuğu sırada arkada bulunan kütüphane rafındaki detay dikkat çekti. Rafta "Barış Köprüleri-Türk okulları" adlı kitabın yer aldığı göze çarptı. Dünya çapında açılan Türk okullarını inceleyen kitapta FETÖ'ye ait okullarda yer alması tartışmayı alevlendirdi.

Kitap iddia edildiği gibi G. Gülen'e ait değil ama...

Ufuk Yayınları tarafından 2005 yılında basılan Kitap, dünyanın bir çok yerinde açılan Türk okullarını konu alıyor ve farklı görüşteki kişilerin bu okullar hakkındaki değerlendirmelerine yer veriyor. Editörlüğünü Prof. Dr.  İlber Ortaylı, Prof. Dr. Toktamış Ateş ve Prof. Dr. Eser Karakaş'ın yaptığı kitapta Bülent Ecevit'ten Alparslan Türkeş'e, dünyaca tanınan yazar Cengiz Aytmatov'dan AKP'de aktif siyaset yapan Prof. Dr. Naci Bostancı'ya, gazeteciden akademisyene, politikaçıdan sanatçıya kadar bir çok ismin bu okullar hakkındaki övgüleri bulunuyor.

Kitapta FETÖ elebaşı Gülen'in açtırdığı okulların haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Prof.Dr.Turan Yazgan'ın kurduğu Türk Dünyası Araştırmalar Vakfının açtığı okullardan da sıkça bahsediliyor.

Kitapta yazıları bulunan isimler ise şöyle: Bülent Ecevit, Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Gündüz Aktan, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Kemal Karpat, Prof. Dr. M. Ali Kılıçbay, Prof. Dr. Eser Karakaş, Halit Refiğ, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Prof. Dr. Mehmet Altan, Dr. Yılmaz Öztuna, Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Gülay Göktürk, Cengiz Aytmatov, Prof. Dr. Niyazi Öktem, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Naci Bostancı, Ali Bulaç, Nevzat Kösoğlu, Dr. M. Niyazi Özdemir, Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Dr. Faruk Tuncer, Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, Prof. Dr. Yasin Aktay ve Dr. Şahin Alpay. Kitap'ta bu isimlerden başka MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'inde bu okullarla ilgili mektubu yer alıyor.

DİZİNİN YAPIMCISI BİROL GÜVEN'DEN AÇIKLAMA

Söz konusu kitapla ilgili Birol Güven şunları şöyledi:

30 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinde rafta duran bir kitap kamuoyumuzun dikkatini ve tepkisini çekmiştir.

Sözkonusu kitap ile ilgili olarak, dekor ve aksesuarlardan sorumlu sanat yönetmenimizin savunması alınmıştır.

Aynı üzüntüyü yapımcı olarak ben ve tüm Çocuklar Duymasın ekibinin yaşadığını özellikle belirtmek isterim ve hepimizin dikkatinden kaçan bu talihsizlikten ötürü tüm ekibimiz adına, başta şehit aileleri olmak üzere herkesten özür dilerim.

Etiketler :