Çiftçiler, Ankara- Çankırı karayolunu trafiğe kapattı

Çiftçiler, Ankara- Çankırı karayolunu trafiğe kapattı
Ankara'nın Akyurt ilçesinde, mahallelerine besi çiftliği ruhsatı verildiğini öğrenen çiftçiler, Ankara-Çankırı Karayolu'nu çift yönlü olarak 60 traktör ve römorkla trafiğe kapattı

Ankara'nın Akyurt ilçesinde, mahallelerine besi çiftliği ruhsatı verildiğini öğrenen çiftçiler, Ankara-Çankırı Karayolu'nu çift yönlü olarak 60 traktör ve römorkla trafiğe kapattı. İlçe kaymakamı olay yerine gelerek çiftçilerin yolu açmasını istedi. Çiftçiler, sorunlarının çözülmemesi durumunda tekrar yolu kapatacaklarını ve eylemlerini bu kez daha etkili şekilde yapacaklarını belirtti.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde, mahallelerine besi çiftliği ruhsatı verildiğini öğrenen çiftçiler, Ankara- Çankırı Karayolu'nu çift yönlü olarak 60 traktörle, yaklaşık bir saat trafiğe kapattı. Olay yerine gelen Akyurt Kaymakamı Osman Altın, çiftçilere eylemlerinin yasal olmadığını belirterek, "Haklıyken haksız duruma düşmeyin. Yolu trafiğe açın yoksa hakkınızda adli işlem yapılır. Hepiniz zor durumda kalırsınız. Yolu açın konuşalım" diyerek eylemi sonlandırdı. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

Akyurt ilçesi Haydar, Elecik ve Kozayağ mahallelerinin 150 sakini bugün saat 16.00'da 60 traktör ve römorklarıyla Ankara- Çankırı Karayolu'nu iki yönlü olarak yaklaşık bir saat trafiğe kapattı. Mahallerine yapımı için ruhsat verilen besi çiftlikleri ile bölge halkının bu durumdan rahatsız olduğunu belirten Haydar Mahallesi Muhtarı Rasim Köse, bir daha aynı durumu yaşamak istemediklerini dile getirdi. Muhtar Köse ve vatandaşlar, bölgede besi çiftliği için verilen ruhsatların iptalini istedi. Vatandaşlar, sorunlarının çözülmemesi durumunda tekrar yolu kapatma eylemini daha etkili şekilde yapabileceklerini belirtti.

Bu sırada olay yerine gelen Akyurt Kaymakamı Osman Altın, vatandaşların yolu açmasını istedi. Altın, "Yolu trafiğe kapatamazsınız. Traktörlerinizi kaldırın yol açılsın ondan sonra konuşalım. Yol kapatarak bir yere varamazsınız. Haklıyken haksız duruma düşmeyin" diye konuştu. Kaymakam Altın, Ankara Valiliğinden randevu alarak çiftçilerle birlikte ziyarete bizzat giderek bölgeye kurulan mandıra çiftliğinin kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunacağını söyleyerek çiftçileri ikna etti.

Yaklaşık bir saat çift yönlü olarak trafiğe kapanan Ankara- Çankırı Karayolu trafiğe açıldı. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaynak: DHA

Etiketler :