Çiftçiden ağır Cargill raporu

Çiftçiden ağır Cargill raporu
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), kamuoyunda günlerdir tartışılan Cargill raporuna, ağır bir raporla karşılık verdi

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), kamuoyunda günlerdir tartışılan Cargill raporuna, ağır bir raporla karşılık verdi. Kamuoyundan saklanan ancak hükümette ilgili bakanlara sunulan Cargill raporunu bir 'ibret vesikası' olarak değerlendirdi.

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), kamuoyunda günlerdir tartışılan Cargill raporuna, ağır bir raporla karşılık verdi. Kamuoyundan saklanan ancak hükümette ilgili bakanlara sunulan Cargill raporunu bir 'ibret vesikası' olarak değerlendiren Pankobirlik, bu raporun yabancı sermaye hayranlarının yüzüne çarpılması gereken bir belge niteliği taşıdığını belirtti.

Milli Gazete'de yer alan habere göre Cargill'in, Türkiye şeker piyasasını tamamen kendi kontrolüne geçirmek istediği, söz konusu raporla da gerçek yüzünün ortaya çıkarıldığı ifade edilen Pankobirlik raporunda, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine de tepki gösterildi.

MİRAS

Raporda, "Şeker fabrikalarının bizlere dedelerimizden miras kaldığını, bizlere düşen görevin ise bu mirasın üzerine daha fazla değer ekleyip çocuklarımıza miras bırakmak olduğunu hatırlatmak isteriz" denildi.

İBRET VESİKASI

Cargill raporunun 'ibret vesikası' olarak saklanmasını isteyen Pankobirlik, bu raporun yabancı sermaye hayranlarına, yabancı sermayeyi beyaz atlı prens gibi görenlere bıkmadan usanmadan gösterilmesi gereken bir belge olduğuna dikkat çekti.

İlgili Haberler
Etiketler :