Chrome'dan yeni özellik: Aniden başlayan videolar sorun olmaktan çıkacak

Chrome'dan yeni özellik: Aniden başlayan videolar sorun olmaktan çıkacak
Google Chrome'a yeni bir özellik geldi. Chrome aniden başlayan videolar için yeni geliştirdiği özelliğini duyurdu.YAKIN GELECEKTEKİ PLAN "TAMAMEN ENGELLEMEK"Chrome bir anda ortaya çıkan ve susturulamayan videolar için çözümü buldu....

Google Chrome'a yeni bir özellik geldi. Chrome aniden başlayan videolar için yeni geliştirdiği özelliğini duyurdu.

YAKIN GELECEKTEKİ PLAN "TAMAMEN ENGELLEMEK"

Chrome bir anda ortaya çıkan ve susturulamayan videolar için çözümü buldu. Birçok internet yayıncısı son zamanlarda videoları otomatik olarak çalmanın iyi bir fikir olduğunu düşünse de, otomatik başlayan videolar nadiren ilgi çekiyor, çoğu kez yüksek sesten dolayı durduruluyor.

Otomatik çalan videoları engellemek için internet kullanıcıları çeşitli yöntemlere başvuruyor. Şimdi ise Google, Chrome'un en son sürümüne yeni bir çözüm ekliyor. Cuma günü beta sürümü yayınlanan Chrome 64, otomatik olarak yürütülen videoların sessiz başlamasını seçmenizi sağlıyor. Firmanın yakın gelecek için planı ise otomatik videoları tamamen engellemek.

YÜKSEK GÜVENLİK

Yeni sürümde videolar varsayılan olarak susturulmuyor, Chrome'un izin çubuğundan site için ayarlanması gerekiyor. Chrome 64'te geliştirilmiş bir açılır pencere engelleyici, zararlı sitelere yönlendirilmeye karşı daha yüksek güvenlik gibi geliştirmeler de bulunuyor.

Etiketler :