CHP'nin şerhi darbe komisyonu raporuna konmadı! Matbaaya gidecekler...

CHP'nin şerhi darbe komisyonu raporuna konmadı! Matbaaya gidecekler...
CHP kurmayları matbaada basın açıklamasına hazırlanıyor.

CHP, 15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun raporuna yönelik ek muhalefet şerhinin rapora eklenmemesi üzerine Meclis Matbaası'na 'baskına' hazırlanıyor.

T24'ten Hülya Karabağlı'ya konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 71 sayfalık ek raporun ana rapora eklenmemesi durumunda izleyecekleri yola ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: Meclis matbaasına gideceğiz, Meclis matbaasında bir basın toplantısı yapacağız.

Altay, TBMM Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a isim vermeden “Kanun koyma yerinde kanun çiğnenmez” demişti.

Ne olmuştu?

15 Temmuz Darbe Komisyonu taslak raporuna CHP’nin bilgisi ışında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3 sayfalık bir bölüm eklenmişti. Eklenen bölümde, “Ana muhalefet partisi liderinin FETÖ’nün bir terör ve suç örgütü olduğu ortaya çıktığı 17/25 Aralık 2013 darbe girişiminden sonra bu örgütle sıkı bir amaç birliği içine girdiği gözlemlenmiştir” denilmişti. Bunun üzerine CHP’li komisyon üyeleri görüştükleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan ek şerh sunulması konusunda olumlu bir izlenim almış, hatta Komisyon Başkanı AKP’li Reşat Petek, ek görüş istenmesinin uygun görüldüğünü belirterek 20 Temmuz 2017 tarihine ek şerh için süre tanımıştı.

AKP-FETÖ ilişkisi anlatılmıştı

CHP’nin 71 sayfadan oluşan ek raporu “AKP - FETÖ Kardeşliği” başlığıyla sunulmuştu. AKP ile FETÖ arasında yıllar itibarıyla gerçekleşen ilişkiler belgeleriyle sıralanmış ve Fetullah Gülen ile AKP yöneticilerinin pozları , AKP sözcülerinin Gülen hakkındaki açıklamaları, gazete kupürleri, internette yer alan videolara kadar bir çok belge yer almıştı.

Darbe Komisyonu’nun raporunda CHP’nin ek şerhinin çıkarıldığını TBMM Başkanlığı’nın da kabul etmesinin ardından, TBMM Başkanlığı tarafından 17 Temmuz 2017 tarihinde Darbe Komisyonu Başkanlığı’na resmi bir yazı gönderilerek, CHP’nin yaptığı başvuruyla ilgili gereğinin yapılması istenmişti.  Komisyon Başkanı  AKP'li Reşat Petek’in ek raporun verilebileceğine ilişkin resmi yazısı üzerine CHP kolları sıvamıştı.

Etiketler :