CHP'nin Olağanüstü Kurultay tartışmalarına ilişkin basın açıklaması

CHP'nin Olağanüstü Kurultay tartışmalarına ilişkin basın açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Olağanüstü Kurultay ve imza tartışmalarına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Muharrem Erkek yayımladığı yazılı basın açıklamasında, teslim edilen imza sayısının CHP'de Kurultay isteyen grubun iddia ettiğinin aksine 630 değil, 618 olduğunu belirtti. Muharrem Erkek'in iddialarına göre, 618 imzanın 4 tanesi ilgilisinin dışında fotokopi, 4 tanesi mükerrer, 5 tanesi ise kurultay delegesi olmayan kişilere ait olup geçerli imza sayısı 605 olduğu ortaya çıktı.

Geri çekilen imzalar hariç geçerli imza sayısının 605 çıkması durumunda, salt çoğunluğun sağlanması için gerekli olan 622 imzaya ulaşılamıyor.

İŞTE BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Değerli Basın Mensupları,

Olağanüstü kurultay sürecine ilişkin, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması zorunluluk arz etmiştir.

1. Olağanüstü kurultay talep edenler adına, Genel Merkezimize başvuranların

açıklamalarının aksine hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmemiştir.

2. Teslim edilen toplam belge sayısı 618’dir.

3. Bu belgelerin 4 tanesi ilgilisinin dışında, suret tasdiki yaptırılmış

fotokopidir.

4. 4 tane belge ise mükerrer olup; 4 kişinin farklı noterlerden iki kere verdiği

imzalara ilişkindir.

5. 5 belgedeki imza ise kurultay delegesi olmayan kişilere aittir.

6. Sonuç olarak Genel Merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605’tir. Bu 605  beyan üzerinde de kurultay delege listemizle karşılaştırmalı inceleme devam etmektedir.

7. Hâlihazır durumda toplam kurultay delegesi 1242 olup, salt çoğunluk 622’dir. Mevcut haliyle dahi teslim edilen noter onaylı belge sayısı, yeterli değildir.

8. Yasal süresi içerisinde gerçekleşen imza geri çekme beyanları, 605 sayısından düşülmemiştir. Bunlar da düşüldükten sonra, toplam imzanın yeterli sayının çok daha altında olduğu aşikârdır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Av. Muharrem ERKEK

CHP

Etiketler :