CHP'nin eski genel sekreteri Adnan Keskin'e hapis şoku!

CHP'nin eski genel sekreteri Adnan Keskin'e hapis şoku!
Yaklaşık bir buçuk yıl önce yaptığı bir konuşma nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten yargılanan Cumhuriyet Halk Partisi eski genel sekreteri ve Denizli eski Milletvekili Adnan Keskin'e 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

CHP'nin eski genel sekreteri Adnan Keskin'e hapis şoku!

Yaklaşık bir buçuk yıl önce yaptığı bir konuşma nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten yargılanan Cumhuriyet Halk Partisi eski genel sekreteri ve Denizli eski Milletvekili Adnan Keskin hakkında karar bugün açıklandı.

Mahkeme kararında, "TCK'nun 299/1. maddesi uyarınca, aynı kanunun 3/1. ve 51 maddelerinde belirtilen; fiilin ağırlığı, suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer ve zaman failin kasta dayalı kusurunun ağırlığı dikkate alınarak takdiren 1 yıl hapis ceza ile cezalandırılmasına" karar verdi.

Mahkeme bu cezayı, "sanığın üzerine atılı suçu alenen gerçekleştirmesi" olarak değerlendirdi ve cezayı 1/6 oranında artırarak 1 yıl 2 ay hapis cezasına artırdı.

Bu kararın ardından mahkeme, Keskin'in "duruşmada gözlemlenen tutum ve davranışları durumşma tutanaklarına yansıyan olumsuz davranışının bulunmaması geçmişi, verilen cezanın geleceği üzerindeki etkileri dikkate alındığında cezasından indirim yapılması gerektiği kanaatine vardı." Böylelikle cezanın 1/6 oranında indirim yapılarak 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

11 ay 20 gün hapis cezası verildi

Adnan Keskin, Denizli'de parti ilçe binası açılışında yaptığı konuşmadan sekiz ay sonra referandum sürecinde yargılanmaya başlanmıştı. yerel mahkemenin beraat kararı vermesinin ardından Cumhuriyet Savcısının temyize götürdüğü davada, savcı birkez daha hapis cezası istedi ve Adnan keskin'e 11 ay 20 gün hapis cezası kararı verildi.

Etiketler :