CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayı

CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayı
CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı başladı. Kılıçdaroğlu kendisine karşı aday olan Muharrem İnce ile yan yana oturdu, diğer yanındaki koltuk ise tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'na ayrıldı

CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı başladı. Kılıçdaroğlu kendisine karşı aday olan Muharrem İnce ile yan yana oturdu, diğer yanındaki koltuk ise tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'na ayrıldı. Kurultayda Kılıçdaroğlu, tam bir saat 8 dakikalık bir konuşma yaptı. Ankara Spor Salonunda saat 10.00,’da başlayan CHP’nin ‘Adalet ve cesaret’ konulu 36’ncı Olağan Kurultayı için partililer sabahın erken saatlerinde salonu doldurdu.

CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı'nda sandık sonuçları açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu 790, Muharrem İnce 447 oy aldı. CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Görevliler tarafından 76 kabin ve 25 sandık yerleştirildi.Daha sonra bin 226 kurultay delegesi bulunan CHP'de oy verme işlemine geçildi. Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin yarışacağı seçimlerde, adaylar tüzük gereği genel başkan seçilebilmek için mevcut delegenin yarıdan bir fazlasının oyunu almaya çalışacak.

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. KonuşmasınKurultayda Kılıçdaroğlu, tam bir saat 8 dakikalık bir konuşma yaptı.Dış politikadaki gelişmelere değinen CHP lideri "Hükümete açık çağrı yapıyorum; Suriye hükümeti ile derhal temasa geçiniz" dedi. 'Lozan tartışmaları'nı da hatırlatan Kılıçdaroğlu "Türkiye'nin sınırları cetvelle çizilmedi. Lozan verdiğimiz milli kurtuluş savaşının onur belgesidir. O onur belgesini kimseye tartıştırmayız." diye konuştu.

CHP'nin 'Adalet ve cesaret' temalı 36'ncı Olağan Kurultayı başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesi sonrasında Muharrem İnce'nin resmen aday oldu.

CHP’nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36’ncı Olağan Kurultayı’na katılmak için partililer sabahın erken saatlerinde salonu doldurdu.

Yaklaşık 600 polisin görev aldığı kurultay alanında özel güvenlik görevlileri ve partililer de güvenlik amacıyla görev aldı. Spor salonuna çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, salonun çevresinde bomba arama köpekleriyle arama yapıldı. Partililere Türk Bayrağı ve parti flamaları dağıtıldı. Salonda ‘Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz", "Yine yeniden cumhuriyet", "Tutuklu gazetecilere özgürlük", "Hak, hukuk, adalet için CHP" afişleri yer aldı. Tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının yanında yer alan “Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte” afişi de dikkat çekti. Salonda Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları asıldı. Kurultayda bugün genel başkan, yarın ise 60 kişilik Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında Genel Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Muharrem İnce, Ümit Kocasakal, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Alparslan Çabuk’un aday olabilmesi için delegelerin yüzde 10 imzasını alması gerekiyor.Partililer İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde kurultayın başlamasını bekliyor.

http://halktv.com.tr/kurultay-divanindan-muharrem-ince-karari-288081

CHP KURULTAYI BAŞLADI, AK PARTİ TEMSİLCİ GÖNDERMEDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu salona giriş yapınca partililer tarafından alkışlandı. Genel Başkan aday adayı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte tribünleri selamladı. Bir süre sonra alana gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte partilileri karanfil atarak selamladı. AK Parti'nin kurultaya temsilci göndermeme kararı aldığı bildirildi.

'EY KILIÇDAROĞLU' KLİBİ VE 'ADALET' FİLMİ GÖSTERİLDİ

Öte yandan sahnenin arkasında yer alan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "Ey Kılıçdaroğlu" ve "Dinle dinle" sözlerinin yer aldığı kısa klip sık sık gösterildi. Bu sırada partililerin yuhaladığı duyuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı adalet yürüşünün yer aldığı görüntülerden oluşan 'Adalet' filmi gösterildi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, KURULTAYDA SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda selamlama konuşması yaptı. Deniz Baykal ve Enis Berberoğlu'nun kurultaya katılamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Bunlardan birincisi Deniz Baykal. Tedavi görüyor ve şifalar diliyoruz. Bütün dualarımız Deniz Baykal için. Aramızda olmayan bir diğer milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Hiçbir somut gerekçe gösterilmeden talimat üzerine hapishanede tutulmaktadır. Kurultayımızda bütün kurultay üyelerinin ve katılımcıların selamını sevgisini dostluğunu gönderiyorum. Enis Berberoğlu'nun tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan MİT TIR'ları ile ilgili bilgiyi Can Dündar'a verdi diye gözaltına alındı 25 yıla mahkum edildi. Üst mahkeme bozdu ama Hala içerde. MİT tırları ile ilgili tutanağı tutan hakim savcı jandarma komutanı FETÖ'den şu anda hapisteler. Şu soruyu 80 milyonunu önünde yargı camiasına sormak istiyorum: Terör örgütlerinin tuttuğu tutanaklar bildiği bir sır onlar nasıl olurda devlet sırrı olur. CHP'ye gözdağı vermek için Enis Berberoğlu'nu tutuklatıp hapse atacaksınız. Biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyiz, çünkü biz Kuvay-ı Milliyeyiz."

Öte yandan ortak imza ile aday gösterilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kurultayın Divan Başkanı oldu.

"FİRAVUN KARŞISINDA MUSA, NEMRUT'UN KARŞISINDA İBRAHİM OLANLARIN KURULTAYIDIR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 36'ncı Olağan Kurultayında konuştu. Kurultayın Türkiye'yi yaşadığı sorunlardan çekip çıkarma kurultayı olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 'Bu kurultay Türkiye'yi yaşadığı sorunlardan çekip çıkarma kurultayıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 13 Kasım 1918'de Dolmabahçe'de düşman gemilerine bakıp 'geldikleri gibi gidecekler' diyenlerin kurultayıdır. Bu kurultay bu ülkede huzur ve barış isteyenlerin kurultayıdır. Partimizin ilk kurultayı olan Sivas Kongresi'nin ruhunu taşıyan bir kurultaydır. Adalet için cesaret için yola çıkanların kurultayıdır. Firavun karşısında Musa, Nemrut'un karşısında İbrahim olanların kurultayıdır. Zulmün karşısında dilsiz şeytan olmayanların kurultayıdır. Hakkı ve hukuku savunanların kurultayıdır. Toplumda kadını baş tacı yapanların kurultayıdır."

"BU KURULTAY SALONUNDA TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN ALDATILANLAR YOKTUR"

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bu kurultay salonunda terör örgütü tarafından aldatılanlar yoktur. Terör örgütleriyle pazarlık masaları kuranlar yoktur. Devletin kozmik odasını namusunu terör örgütüne teslim edenler yoktur. Terör örgütlerine dönüp ne istediniz de vermedik diyenler yoktur. Bu kurultay salonunda vatan toprağını terör örgütlerine teslim edip Süleyman Şah Türbesini kaçıranlar yoktur. Bu kurultay salonunda kendi vatandaşlarına vergi ödememek için Man Adalarında 1 sterlinlik şirket kuranlar yoktur. Bu salonda sadece ve sadece namussuzlar kadar cesur olmaya ant içmiş namuslular vardır. Bu nedenle bu kurultayımızın adı adalet ve cesaret. Bir arada götüreceğiz adaleti ve cesareti."

"SURİYE HÜKÜMETİYLE DERHAL TEMASA GEÇİN"

Kemal Kılıçdaroğlu Afrin operasyonuna ilişkin şunları söyledi: "Mustafa Kemal'in Mehmetçiklerine burada selam gönderiyoruz. Afrin milli bir duruşu öngörüyor. Bizde bu duruşumuzu açık ve net dille getirdik. Ama birileri Afrin operasyonunu partisinin kararı gibi topluma sunmaya çalışıyor. Ordu Mustafa Kemal'in ordusudur senin değil, mücadele Türkiye içindir senin değil. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçin. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa akan kan duracaksa Suriye devletiyle, hükumetiyle temas kurmak gerekiyor. Sorunun çözüm adresi TBMM'dir. Sorunun çözümünde komşu ülkelerle yakın ilişki kurmak gerekmektedir. Kürt sorunu ve terör sorunu arasındaki hassas dengenin çok iyi belirlenmesi gerekmektedir. CHP'nin genel başkanı olarak söylüyorum adına ister Doğu ister Güneydoğu ister Kürt sorunu deyin bu sorunu çözecek olan parti sadece CHP'dir. Sözüm var millete ilk 4 yıl içinde bu sorunu çözmezsem siyaseti bırakacağım."

"AB, RUSYA VE ABD İLE İLİŞKİLERİ KİM DÜZELTİR DİYE DÜŞÜN, AKLINA GELECEK İLK PARTİ CHP'DİR"

Dış politikada yalnızlaşan bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya olunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "İkinci sorunumuz dış politika. Yalnızlaşan bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız. Bugün hemen hemen her siyasal görüşten vatandaşımız Türkiye'nin bir beka sorunu var diyor. Allah aşkına 2002'de böyle deniyor muydu? Bugün bu iktidarın getirdiği nokta Türkiye'nin beka sorununu tartışıyor olması. Ne kadar kötü yönetildiğini açık ve net olarak rotaya dilini açık net ortaya koymaktadır. Verilen her talimatı yapılan her öneriyi yerine getiren ve getirdikten sonra yalnız kalan ve bizi kandırdılar diyenlerin Türkiye'nin yakasından düşmesi gerekiyor. Dış politika milli olmak zorundadır. Egemen güçlerin beklentilerine ve önerilerine yönlendiremezsiniz. Lozan bu ülkenin tapu senedidir. Tartışmaya açanlara bunu şu soruyu soruyorum sen servi mi özledin, onu mu istiyorsun. Lozan'ın kanla gözyaşıyla aldık. Acıyla aldık. Türkiye'nin sınırları birileri lütfettiği için böyle bir tablo yaşanmadı. Verdiğimiz milli kurtuluş savaşının onur belgesidir. O onur belgesini hiç kimseye tartıştırtmayız. Vatandaşlarımıza şu soruyu soruyorum: AB ile Rusya ile ABD ile ilişkileri hangi parti düzeltir. Açık ve net elini vicdanına koy ve düşün göreceksin ki ilk aklına gelecek parti CHP'dir."

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE BURSA, ANKARA İSTANBUL'U ALACAĞIZ, TARİH YAZACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Bu iktidar faiz lobilerine hizmet eden iktidardır. Son 15 yılda yurt dışında bir grup tefeciye ödenen faizin miktarı 148 milyar dolardır. İçerde de bir grup sermeye sahibine faizler ödediler. 689 milyar lira ödediler. Eski para ile katrilyon ödediler. Göbek bağınız var. Biz o göbek bağını Mustafa Kemal'in makasıyla keseceğiz Önümüzdeki seçimlerde Bursa, Ankara, İstanbul, Mersin, Balıkesir, Adana, Manisa'yı alacağız. Bir tarih yazacağız tarih. Bugün kaygılar var kimse kaygılanmasın. Adaleti ve cesareti savunacağız."

http://halktv.com.tr/chp-kurultayinda-erdogan-surprizi-acilisa-damga-vurdu-287902

"YÜRÜRLÜKTEKİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GAYRİ MEŞRUDUR"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Yürürlükteki anayasa değişikliği gayri meşrudur. Referandum sürecinde adalet yürüyüşü gerçekleştirdik. Adalet yürüyüşünün milyonların özlemi olduğunu gördük. Bu kurultayla o duvarı yıkacağız. Bizden korkuyorlar korkmakta da haklılar. Bütün baskılara direniyoruz. Sözümüzü açıkça dile getiriyoruz. Onlara ve onların feriştahlarına meydan okuyoruz. Anadolu ve Trakya'ya dağılacaksınız. Köye gideceksiniz. Bize ne görev düşüyor diyeceksiniz? Bu görevin arkasında kapı gibi duracaksınız. Ve mücadele edeceksiniz. Birinci görevimiz bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Huzuru her yerde savunacağız. Meydan, sokak, lokanta da huzuru savunacaksınız. Adalete ihtiyacımız var. Adaleti her yerde savunacaksınız. Demokrasiyi savunacaksınız. Toplumsal uzlaşmaya dayılı yeni anayasayı savunacağız. Şimdi kucaklaşma beraber olma, demokrasi zamanı. Gerginliklerden ülkeyi kurtarma zamanı, şimdi hak hukuk adalet zamanı."

"CHP'DE DE TUZU KURULAR VAR"

Delegelerin 165'inin imzasını alarak CHP Genel Başkanlığına aday olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultayda konuştu. CHP'ye eleştirilerde bulunan Muharrem İnce şunları söyledi: "Bu kurultay Türkiye için, partimiz için ve benim için çok önemli. Devrimlerin, zaferlerin, kuruluşun partisiyiz. Bu mücadelede boyun eğmeyenlere selam olsun. İki ayrı yol, iki ayrı ihtimal var. Ya kazanacağız, ya kaybedeceğiz. CHP'nin çok değerli gönüldaşları, geleceğimiz elimizden alınıyor, cumhuriyetimiz yıkılıyor, umutlarımızı söndürmek istiyorlar, yaşama sevincimizi yok etmek istiyorlar. Karşımızdaki bir siyasi parti değil, ülkeyi yağmalamak için bir araya gelmiş bir yapı. Cumhuriyeti kuran parti, cumhuriyeti kurtaracaktır.CHP'de de tuzu kurular var. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy onları aldı mı yetiyor. Erzurum, Şanlıurfa onu ilgilendirmiyor. Sığınmışlar 3, 5 belediyeye. Onların oldu mu yetiyor. Ben memnun değilim. Onun için itaat etmiyorum. Bu partide bir itaat edenler, bir de memnun olmayıp itiraz edenler var. Ben itiraz ediyorum."

http://halktv.com.tr/galeriler/chpnin-36nci-olagan-kurultayindan-tarihi-goruntuler

"TARİH CAHİLİ ÇIKMIŞ 'ÖSO KUVAY-I MİLLİYE'DİR' DİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ÖSO'yu Kuvay-ı Milliye benzetmesini sert bir dille eleştiren Muharrem İnce şöyle konuştu: "Tarih cahili çıkmış ÖSO Kuvay-i Milliye'dir diyor. Aylık 300 dolar maaş alıyor ÖSO militanları. Kuvay-ı Milliye askerlerinin ekmek almaya parası yoktu ne diyorsun sen cahil. Kuvay-ı Milliye'nin askerleri emperyazlime karşı savaştı, işgal edilmiş topraklarını kurtarmak için savaştı. ÖSO'nun ABD Rusya'ya karşı bir mücadelesi var mı? ÖSO'nun derdi bir tane, Suriye'de rejimi değiştirmek, Esad gidince dertleri bitiyor. Sen kim oluyorsun da ÖSO'yu bunlarla karıştırıyorsun. Ama ne yazık ki bir taraftan o kaçak sarayda oturan tarih cahilin bunları konuşurken CHP yöneticileri de bu tarih cahilinin haddini bildiremiyor, ona cevabını veremiyor. İşte bana neden aday oldun diye soranlara sesleniyorum; onun haddini bildirmek için adayım."

"ENİS BERBEROĞLU'NUN HAPİSTE OLMASINDA CHP YÖNETİMİNİN SUÇU VAR MI?"

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasında CHP'nin yönetiminin suçu olup olmadığını sorgulayan Muharrem İnce şöyle devam etti: "Enis Berberoğlu hapiste. Acaba bunda CHP yönetiminin suçu var mı. Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldi ve ben hayır vereceğimi söyledim. Ama parti yöneticileri anayasaya aykırı ama evet vereceğiz dediler. Bugün olsa yine hayır veririm. Korku şuydu: HDP hayır diyor bizde hayır dersek HDP ile bizi aynı kefeye koyarlar. Koysun. Yani Kürtler doğruyu söylüyor olamaz mı? Doğruyu kim söylerse onun yanında olacağız. O zamanlar dedim ki yapmayın etmeyin önce HDP'liler sonra CHP'lilere sıra gelir. Bakın elalem ne der diye siyaset olmaz. Gün gelir MHP, HDP, AKP bile doğru söyleyebilir. Olay yanlıştır ben hayır dedim, MYK evet oyu verdi. Bu MYK'nın yenilenmesi lazım onun için. İnşallah bu akşam genel başkan seçildiğimde, o evet oyu veren MYK'nın hepsini sıfırlayacağım."

"2 SEÇİMDE PARTİYİ BİRİNCİ YAPAMAYAN GENEL BAŞKAN BİR DAHA ADAY OLAMAYACAK"

Muharrem İnce, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu partilerinde bir çok milletvekilinin tanımadığını savununca 'yuhh'seleri yükseldi. İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: "Neden karşınızda adayım biliyor musunuz. Sandık görevlileri sizleri seçim akşamları ağlatmamak için genel başkanlığa aday oldum. Bu akşam beni genel başkan seçerseniz, seçeceğimize inanıyorum 45 gün içinde tüzük değişikliğine gideceğim. İmza rezaletine son vereceğiz. Toplu imza törenleri olmayacak. Yuhlamayın, bizim genel başkanımız yanlış yapar ama haram yemez, haram yiyenleri yuhlayın. Hiç unutmuyorum ben Yalova'ya gitmiştim. Eşim geldi partinin adayının belli olduğunu söyledi. Kim olduğunu sorduğumda unuttum, değişik duymadığım bir isimdi dedi. Bugün beni genel başkan yapan 45 gün içinde tüzüğü değiştireceğiz. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını 1 milyon 200 bin üye seçecek. 45 gün sonra yapacağımız olağanüstü tüzük kurultayında bir önerim daha var size. iki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etsin. İmza rezaletine son vereceğiz. Cumhurbaşkanı adayını 1 milyon 200 bin üye seçecek. Tekrar aday olamayacak. Genel başkanının nasıl geleceği belli ama gideceği belli değil tüzükte. Sayın genel başkanı seviyoruz ama cumhuriyeti daha çok seviyoruz. Onun sarayını başına yıkacak bir yenilenmeye ihtiyacı var."

KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ, İNCE RESMEN ADAY OLDU

Kurultay'da delegelerin 165'inin imzasını alan ve CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Muharrem İnce'nin oylarının 49'unun mükerrer oy olduğu iddiası gündeme geldi. Divan Kurulu tarafından İnce'nin oyları yeniden sayıldı. Bunun üzerine İnce'nin resmen aday olamayacağı iddiaları nedeniyle uzun süre tartışma yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesi sonrasında Muharrem İnce'nin resmen aday olduğu belirtildi.

MUHARREM İNCE: "700'E YAKIN OYLA GENEL BAŞKAN SEÇİLECEĞİZ"

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, başvurusunda mükerrer imzalar olduğu, bu yüzden resmen aday olamayacağı iddilarına tepki göstererek, "Bir algı yaptırmaya çalışıyorlar, talaşa gerek yok. Sonucu söyleyim, 700'e yakın bir oyla inşallah bu akşam genel başkan seçileceğiz" dedi.

İnce, kurultayın yapıldığı salonda başvurusunda mükerrer imzalar olduğu, bu yüzden resmen aday olamayacağı iddialarına tepki gösterdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, konuşmasında 'bu MYK üyeleri değişmeli' dedikten sonra MYK üyelerini bir telaş aldığını savunarak, "Kanal kanal gezip 'Muharrem İnce'nin imza sayısı eksik, onu Genel Başkanın talimatı ile tamamlıyoruz' gibi dedikodu, yalan bunları uyduruyorlar. Birincisi ben yeterli sayıda imzayı teslim ettim. İkincisi bana verilen imzalar gönüllüdür. Mükerrer imza varsa bu benden kaynaklı değildir, genel merkezden kaynaklı. Çünkü benim baskı kuracak gücüm yok. Genel merkezin baskı kuracak bir gücü var. Mükerrer varsa onlara sayılmalıdır. Genel başkana verilen imzalardan bazılarını bana aktarın talimatı verilmiş, ben kimsenden lütuf beklemiyorum. Benim lütfe ihtiyacım yok. Ben insanların yüreğinde var olduğunu görüyorum. Şu anda televizyonlar bu haberleri yapınca beni onlarca ilden arayanlar, kurultay delegeleri odama geliyorlar. 'İmza eksik ise biz tamamlayalım' diyor. 'Hayır bir telaş yapmayın, bir sıkıntı yok' diyorum. Bu tamamen bir algı operasyonudur. Şunu yaptırmak istiyorlar. Baktılar ki salonda ben konuşunca salondaki coşkuyu görünce 'eyvah bu iş bitti' Şimdi şöyle bir haber yaptıralım diyorlar, 'aday olacak imzayı bulamayan adam seçimi nasıl kazanacak' diye. Bir algı yaptırmaya çalışıyorlar. Telaşa gerek yok. Bu akşam 'imzayı bulamadı' diyenler kanal kanal gezen o genel başkan yardımcıları onları yarın akşam göreceksiniz. Onların halini göreceksiniz. Onlar bildikleri için fırtına öncesi sessizliği fark ettikleri için bugün son çırpınışlarını yapıyorlar. Buna gerek yok. Biz CHP'de değişimi sağlayacağız. Sonucu da söyleyim, 700'e yakın bir oyla inşallah bu akşam genel başkan seçileceğiz" dedi.

DHA

Etiketler :