CHP'li vekilden dikkat çeken "Man Adası Belgeleri" açıklamaları!

CHP'li vekilden dikkat çeken "Man Adası Belgeleri" açıklamaları!
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Salı günü grup toplantısında açıkladığı belgeler hakkında açıklama yaptı.

CHP'li vekilden dikkat çeken "Man Adası Belgeleri" açıklamaları!

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ey Kılıçdaroğlu sen ticaretten ne anlarsın" sözlerini hatırlatarak, “Ey Kılıçdaroğlu sen ticaretten ne anlarsın” diyen Tayyip Erdoğan’ın ailesinin; bir ticari deha örneğiyle cebinden tek kuruş harcamadan, 30 milyon dolarlık petrol gemisi sahibi olduğunu söylesem inanır mısınız? Toplanın anlatıyorum…" tweeti atarak dikkat çekici açıklamalar yaptı.

İşte Cemal Okan Yüksel'in açıklamaları...

1- Şimdi size, “Ey Kılıçdaroğlu sen ticaretten ne anlarsın” diyen Tayyip Erdoğan’ın ailesinin; bir ticari deha örneğiyle cebinden tek kuruş harcamadan, 30 milyon dolarlık petrol gemisi sahibi olduğunu söylesem inanır mısınız? Toplanın anlatıyorum…

2- Olayın başkahramanları, Genel Başkanımızın açıkladığı belgelerde adı geçen Sıtkı Ayan ve Türk vatandaşı olan Azeri iş adamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu…

3- Başlangıcı 2008 yılına dayanıyor. Ekim 2008’de; Man adasında “BUMERZ LİMİTED” adlı bir şirket kuran Erdoğan ailesi, Mübariz Mansimov’un petrol tankeri Agdash’ı alıyor. İşte o gemi.

4- NOT: Şirketin adı (BUMERZ), Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in adlarının bir araya getirilmesiyle oluşuyor.

5- Bir ayrıntı daha: “2011 yılında Bumerz’in hisseleri, Genel Başkanımızın açıkladığı, yine Man Adası'nda bulunan; Sıtkı Ayan ve oğlu Bahaddin Ayan tarafından kurulan başka bir şirket olan Bellway Limited'e devrediliyor.”

6- Mansimov, İstanbul'da kurulu Palmali Group'un sahibi. Karadeniz’deki petrol ticaretinin üçte ikisi onun gemileriyle yapılıyor. Agdash adlı petrol gemisinin Erdoğan’ın zimmetine nasıl geçtiği, ilk olarak Malta belgeleri ile ortaya çıktı.

7- Mansimov, 2007 yılında petrol tankeri Agdash’ı Rusya devletinin iştiraki olan United Denizcilik’e sipariş etti. Letonya’da bulunan Parex Bank’tan ise 18,4 milyon dolarlık kredi istedi. Fakat kredi hemen çıkmadı.

8- Ekim 2008’de ise Erdoğan ailesi, Man Adası’na kayıtlı Bumerz Limited şirketi üzerinden, Agdash’ın kayıtlı olduğu Malta’da kurulu "Pal Shipping Trader One" adlı şirketin tüm hisselerini alıyor. Böylece değeri 25 milyon dolar olan tankerin gerçek sahibi oluyor.

9- Ve hisselerin Erdoğanlar'a transferinden sonra, 24 Ekim 2008’de Parex Bank, Mansimov'un Agdash için bir sene önce istediği 18,4 milyon dolarlık krediyi; Bumerz şirketine vermeye karar verdi. Kredi bilgilerinde Ziya İlgen’in ismi geçiyor.

10- Diyeceksiniz ki kredi Erdoğan ailesinin firmasına verilmiş, borcu da Erdoğanlar ödemiştir. Hayır. Tek kuruşunu bile ödememişler. Çünkü Mansimov, Erdoğan ailesine verdiği gemiyi kiralayıp, 18 milyon dolarlık borcunu ödeyeceğini taahhüt eder bir belge hazırlattı.

11- Yani Mansimov, kendi gemisini Erdoğan ailesinin şirketine devrettikten sonra kiralayıp; bir de üstüne geminin inşaat masrafını ödemek için alınan krediyi, yedi sene içinde kendi cebinden ödemiş oldu.

12- Böylece Agdash petrol gemisi, Mansimov tarafından Erdoğanlara hediye edildi. 2008 yılından 2015 yılına kadar kredi ödemesi devam eden bu hediyenin bedeli en az 21,2 milyon dolar. 

13- Ve 2015 yılında, gemi artık borçsuz-senetsiz Erdoğanların malı olduktan sonra; Mansimov bu geminin kira sözleşmesini yılda 1,2 milyon dolardan 5 yıllığına yeniledi.

14- Bugün Mansimov, borçlarını cebinden ödediği kendi gemisi için, Erdoğanlara günde 3 bin 400 dolar kira ödüyor. 2020 yılına kadar da ödeyecek.

15-

Etiketler :