CHP’li Sarıbal: Darbe girişimi baskı sürecine dönüştü

CHP’li Sarıbal: Darbe girişimi baskı sürecine dönüştü
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi’nin, AKP tarafından sosyal, ekonomik ve siyasi alanlar üzerinde baskı sürecine dönüştürüldüğünü belirterek, “Dün olduğu gibi bugün de darbelerin ve diktatörlüğün...

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi’nin, AKP tarafından sosyal, ekonomik ve siyasi alanlar üzerinde baskı sürecine dönüştürüldüğünü belirterek, “Dün olduğu gibi bugün de darbelerin ve diktatörlüğün karşısında tutum almaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi’nin üzerinde bir yıl geçmesinin ardından Meclis’te konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Sarıbal, 15 Temmuz askeri Darbe Girşimi’nin geçen bir yıllık süreçte diktatörlüğe dönüştüğünü söyledi.

Toplantıda AKP’nin darbe girişimini “Allah’ın bir lütfu” olarak değerlendirdiğinin altını çizen Sarıbal, darbe girişiminden sonra üç aylığına ilan edilen OHAL'in, olağan bir yönetim biçimi haline getirildiğni belirtti.

Darbe girişimi üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığını anımsatan Sarıbal, “Darbecileri bertaraf etmek gerekçesiyle başlatılan OHAL, tüm muhaliflerin tasfiye etmeyi amaçlayan bir cadı avına dönüştürülmüştür” dedi.

“Kamuda kitlesel kıyım yaşandı”

OHAL yönetimi sosyal ve kamusal hayatı en çok etkileyen değişikliğin Bakanlar Kurulu kararı ile yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler(KHK) olduğunu söyleyen Sarıbal, KHK’lerle 110 bin kamu emekçisinin ihraç edildiğini, 30 bini aşkın emekçinin ise uzaklaştırıldığı hatırlattı.Açıklamalarında CHP olarak darbelerin ve diktatörlüğün karşısında tutum almaya devam edeceklerini bildiren Sarıbal, 15 Temmuz sonrası Türkiye için taleplerini şu şekilde sıraladı:

“15 Temmuz darbe girişiminin karanlık noktaları aydınlatılmalı, siyasi sorumluları ortaya çıkarılmalıdır

OHAL rejimine son verilmeli, KHK’ler tüm sonuçlarıyla birlikte yok sayılmalıdır.

Düşünce ve basın özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Yargının bağımsızlığı güvence altına alınmalıdır.

Tek adam diktasına karşı, demokrasinin sınırları genişletilmeli Meclis’in yetkileri artırılmalıdır.”

Etiketler :