CHP'li Öztürk Yılmaz: "MİT Müsteşarı neden görevden alınmadı?"

CHP'li Öztürk Yılmaz: "MİT Müsteşarı neden görevden alınmadı?"
CHP Genel Başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz, FETÖ ile mücadelenin sürekli tartışıldığını aktararak, başta bürokratlar olmak üzere birçok kişinin ihraç edildiğini ve bu kişileri atayanların ise görevlerinin başında olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz, FETÖ ile mücadelenin sürekli tartışıldığını aktararak,  başta bürokratlar olmak üzere birçok kişinin ihraç edildiğini ve bu kişileri atayanların ise görevlerinin başında olduğunu söyledi.

FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle atılanları, işe alırken güvenlik soruşturmalarını yapan MİT ve Emniyet görevlilerinin hala görevlerini sürdürdüğünü öne süren Yılmaz, darbe girişimine ilişkin "MİT Müsteşarı'nın neden TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna bilgi vermediğinin" en çok sorulan sorular arasında yer aldığını dile getirdi.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı darbe girişimiyle alakalı haberi bir başka kişiden öğrendiğini belirtmesine rağmen MİT Müsteşarı hakkında ne işlem yapıldı, neden görevden alınmadı, neden Meclise gidip ifade vermesi istenmedi? Genelkurmay Başkanı hala görevde, sadece yazılı ifade verdi. Neden gidip ifade vermek istemedi? Normal demokratik sistemde insanlar hesap verir. Bununla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanı neden Komisyona bir şeyler söylemedi. Başbakan neden ifade vermedi? Bunları tartışmadan, bunlarla ilgili etraflı şekilde bir kanaat oluşturmadan etrafı suçlayanlara sesleniyorum; siz o gece çoğunuz darbe girişimi olmayacağı anlaşıldıktan sonra açıklama yaptınız. Bu yetkililer neden ifade vermiyor ya da neyin açığa çıkmasından endişe duyuyorlar. Biz bu katil terör grubunu kınadık ve bir mücadele yapılacaksa bu mücadelenin bayraktarlığını yaparız. '15 Temmuz bizim yeni Çanakkalemizdir' diyenlere de Çanakkale'de bu millet emperyalizme karşı mücadele etti, 15 Temmuz'da ise AKP'nin büyük oranda devlet kurumlarına yerleştirdiği, beslediği, 'Bitsin bu hasret' dediği, 'Ne istediler de vermedik' dediği FETÖ'ye karşı mücadele etti."

Etiketler :