CHP'li Özer'in soru önergesine Bakan'dan skandal yanıt

CHP'li Özer'in soru önergesine Bakan'dan skandal yanıt
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aydın Özer, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde skandal bir yanıt aldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aydın Özer, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde skandal bir yanıt aldı. Özer, 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren "ihraç edilen personel sayısı", "açığa alınan personel sayısı" ve "göreve iade edilen personel sayısı"yla ilgili soru önergesinde, "Kamu görevinden çıkarılan veya görevine iade edilenler Resmi Gazetede yayımlanmaktadır" cevabını aldı.

CHP'li Özer, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a verdiği soru önergesinde 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren bakanlık bünyesinden "ihraç edilen personel sayısı", "açığa alınan personel sayısı" ve "göreve iade edilen personel sayısı"nı sordu.

Bakanlığın soru önergesine verdiği cevapta, "Bakanlığımızda; Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadelede yürürlükteki mevzuat titizlikle uygulanmaktadır. Bu kapsamda kamu görevinden çıkarılan veya görevine iade edilenler Resmi Gazetede yayımlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

chp-li-ozer-in-soru-onergesine-bakan-dan-skandal-yanit-514100-1.

Özer, aynı soruları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'a da sordu. Turan soru önergesine, "15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Bakanlığımız ve taşra teşkilatından 73 kişi ihraç edilmiş ve 1 kişi görevden uzaklaştırılmış olup 14 kişi ise görevine iade edilmiştir" cevabını verdi.

chp-li-ozer-in-soru-onergesine-bakan-dan-skandal-yanit-514101-1.

Twitter hesabından açıklama yapan Özer, "Verdiğimiz soru önergesine bu şekilde yanıt gönderdikleri için Sayın Ticaret Bakanına teessüflerimizi belirtiriz… Bakınız “cevabı hazırlanarak” diye özellikle ifade edilmiş, 2. soru es geçilmiş ve de bir tavır, bir tavır, bir tavır…" ifadelerini kullanırken, "Aynı soruları yönelttiğimiz Ulaştırma Bakanı Sayın Cahit Turhan’a ise nezaketi ve verdikleri yanıtlar için teşekkür ederiz… Diğer bakanlarımızın da benzer alakayı göstereceklerini umut ediyor, sorularımızı yanıtlamalarını bekliyoruz…" paylaşımında bulundu.

Etiketler :