CHP’li Milletvekili Burhanettin Bulut Polis’e Sahip Çıktı

CHP’li Milletvekili Burhanettin Bulut Polis’e Sahip Çıktı
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne (PAEM) komiser yardımcılığı için meslek dışı 3 bin öğrencinin alınacak olmasını Meclis gündemine taşıdı.

TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, Emniyet Teşkilatı’na rütbeli polisler yetiştiren Polis akademisi ve polis koleji kurumlarının 2015 yılında kapatıldığını bildirdi. Kapatılan kurumların yerine PAEM’in açıldığını belirten Bulut, meslek içi ve meslek dışı lisans mezunlarınınPAEM’e girebildiğini, eğitim sonrası rütbeli polis olarak görev yapabildiğini ifade etti.

ALIMLARDA MÜLAKAT SINAVININ AĞIRLIĞI ARTTI

CHP’li Bulut, 2017 yılında İçişleri Bakanlığı’nın, komiser yardımcısı olmak için Polis Akademisi Başkanlığı PAEM’egiriş koşullarında değişikliğe gittiğini, komiser yardımcısı olmak için PAEM’e girişte yazılı ve fiziki sınavların ağırlığının azaldığını, mülakat sınavının ağırlığının yüzde 40'tan yüzde 50'ye çıkarıldığını söyledi.Bulut, “Geçtiğimiz günlerde PAEM, 2018-2019 eğitim - öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 300’ü kadın, 2.700’ü erkek olmak üzere toplam 3.000 ilk derece amirlik eğitimi (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacağını açıklamıştır” dedi. Bulut, alımların Emniyet Teşkilatı bünyesinde yapılmamasının, mesleğinde yükselmek isteyen polisleri hayal kırıklığına uğrattığını bildirdi.

NEDEN MESLEK İÇİ TERCİH EDİLMİYOR?

Bulut, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-PAEM’e Emniyet Teşkilatında görev yapan polisler neden alınmamaktadır? Öğrencilerin dışarıdan tercih edilmesinin gerekçesi nedir?

-2015 yılından bu yana emniyet bünyesinden ve dışarıdan kaç komiser yardımcısı PAEM’e alınmıştır? Bu öğrencilerden kaçı mezun olup görevine başlamıştır?

KAÇ ÖĞRENCİ ATILDI

-Söz konusu öğrencilerden kaçı PAEM’den atılmıştır? Atılma gerekçeleri nelerdir?

-2018-2019 eğitim - öğretim yılı için kaç öğrenci başvurmuştur?

KAÇ KİŞİ ELENDİ?

-Bu öğrencilerden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar mülakatta elenen öğrenci sayısı kaçtır?

-Emniyet bünyesine görev yapan polislerin eğitim durumuna göre dağılımı nedir?

Etiketler :