CHP'Lİ Metin Lütfi Baydar'dan Rüzgar Enerjizi YEKA ihalesini meclis gündemine taşıdı

CHP'Lİ Metin Lütfi Baydar'dan Rüzgar Enerjizi YEKA ihalesini meclis gündemine taşıdı
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini Alman Siemens Konsorsiyumunun kazanmasını TBMM gündemine getirerek, soru önergesi...

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini Alman Siemens Konsorsiyumunun kazanmasını TBMM gündemine getirerek, soru önergesi verdi.

Baydar, "Almanya ile olan ilişkilerde, iç politika da işe yaradığını düşünerek “Eyy Almanya Eyy Merkel” diyerek bir taraftan üst perdeden konuşurken diğer taraftan içerisinde bir Alman firmanın olduğu bir şirkete enerji ihalesinin verilmesi ne derece etiktir? İçeride başka, dışarıda başka konuşmak sizin politikanızın esası mıdır?" sorularını yöneltti.

CHP'li Baydar'ın soru önergesi şöyle:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesinde kazanan, Alman Siemens konsorsiyumu oldu. Siemens-Türkerler-Kalyon konsorsiyumu, kilovatsaat başı açık eksiltme usulüyle yapılan ihalede 3,48 dolarlık (KWS) teklifle ihaleyi almıştır.

Bu çerçevede:

Almanya ile olan ilişkilerde, iç politika da işe yaradığını düşünerek “Eyy Almanya Eyy Merkel” diyerek bir taraftan üst perdeden konuşurken diğer taraftan içerisinde bir Alman firmanın olduğu bir şirkete enerji ihalesinin verilmesi ne derece etiktir? İçeride başka, dışarıda başka konuşmak sizin politikanızın esası mıdır?

Almanya’ya dış politika da hot zot yapmanıza rağmen Almanya da ticarette kıvırtarak her türlü ticareti yapmanız nasıl bir tutarlılıktır? Bu yapılan hot zotlar “Eyy Merkel,Eyy Almanya”ya rağmen Almanya ile ticaretin dibine kadar devam ettirmeniz Türk Milletini kandırmak olmuyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamidiye Camii’nde “Haçlı Seferleri” olarak Almanya’yı ve Avrupa’yı kastederek meydan okuması ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın enerji ihalesinin Alman Siemens şirketine verilmesinden sonra Almanya’ya övgü dolu sözler kullanması bir çelişki değil midir?"

Etiketler :