CHP'li Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi: Frak giymeye devam edeceğim

CHP'li Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi: Frak giymeye devam edeceğim
CHP’li Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili  Akif Hamzaçebi, parlamentoların gelenekleriyle yaşadığına dikkat çekerek “Geleneklerle oynamak doğru değildir. Belli ki frak giyilmesine karşı bir alerji var. Ben frak...
CHP’li Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili  Akif Hamzaçebi, parlamentoların gelenekleriyle yaşadığına dikkat çekerek “Geleneklerle oynamak doğru değildir. Belli ki frak giyilmesine karşı bir alerji var. Ben frak giymeye devam edeceğim” dedi.

CHP’nin “Bu OHAL KHK’si niteliğindedir”  dediği ve Anayasa Mahkemesine (AYM) götürmeye hazırlandığı İç tüzük değişiklik teklifini Anayasa aykırılık ve sorunlu maddeleri açarak değerlendiren TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, “Bunlar düzenlemelerin hukuk mantığından yoksun olarak öfke ile yapıldığını göstermektedir” dedi.

‘Kınama cezasının’ düzenlendiği hükmün uygulanmasının son derece sorunlu olacağına dikkat çeken Hamzaçebi, “Örneğin,maden işçilerinin sorunlarının ya da madenlerde yaşanan ölümlerin anılması amacıyla bir milletvekilinin başına kask takarak kürsüye çıkmasını bir meclis başkan vekili normal karşılarken diğeri bunu genel kurulun çalışma düzenini ve huzurunu bozucu bir materyal olarak değerlendirebilecektir. Bir siyasi parti grubuna mensup milletvekillerinin tamamı genel kuruldaki sıraların üzerine kask koyabilir. Bu durumda bu fiil genel kurulun çalışma düzenini ve huzurunu bozucu olarak değerlendirilip bütün milletvekillerine kınama cezası mı uygulanacaktır” diye sordu.

“Yasama sorumsuzluğunun içi boşaltılmaktadır” diyen CHP’li Meclis Başkanvekili, İstanbul Milletvekili  Akif Hamzaçebi, parlamentoların gelenekleriyle yaşadığına dikkat çektiği  değerlendirmesinde “Geleneklerle oynamak doğru değildir. Belli ki frak giyilmesine karşı bir alerji var. Ben frak giymeye devam edeceğim” dedi.

Etiketler :