CHP'li İrgil: İzmir Atatürk Lisesine yapılan ihanettir

CHP'li İrgil: İzmir Atatürk Lisesine yapılan ihanettir
TÜGVA’nın İzmir’in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi’nde ‘ders’ adı altında İslami eğitim faaliyetlerine başlamasını eski mezunlarından CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Tamamen tahrik amaçlı”...

TÜGVA’nın İzmir’in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi’nde ‘ders’ adı altında İslami eğitim faaliyetlerine başlamasını eski mezunlarından CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Tamamen tahrik amaçlı” olarak değerlendirdi.

İrgil, sadece söz konusu vakfın değil hiçbir dernek ya da vakfın hiçbir okulda çeşitli adlar altında kurslar düzenlemesinin doğru olmadığını ifade etti. “Eğitim genel olarak dernek ve vakıfların eline bırakılmamalı” diyen İrgil şöyle devam etti:

“Her şeyden önce İzmir Atatürk Lisesi mezunu olmak, sadece benim için değil o sıralarda oturmuş tüm mezunlar için bir gururdur. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nice insan yetiştirmiş bu kadim okula yapılan ihanettir. Bu tahrik amaçlı girişimlere tüm mezunlar gibi, okumakta olan öğrenciler de prim vermeyecektir.”

ASIL DERT BAŞKA

CHP’li İrgil, çağdaş ve laik eğitime karşı genel olarak bir politikanın geliştirildiğine vurgu yaptığı açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“Hatırlanacağı üzere geçen yıl da Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli vakıflarla yaptığı protokoller nedeniyle bazı okullarda bu türden seminerler veya kurslar düzenlediğine dair haberler çıkmıştı. Öğrenciler derslerinden çıkarılıp bu vakıfların ‘eğitim’ adı altında dini içerikli konuşmalarını dinlemeye zorlanıyordu. Tüm tepkilere rağmen anlaşılıyor ki, geri durmuyorlar. İzmir’de, İzmir Atatürk Lisesi’nde bu türden bir faaliyetin ne denli tepki alacağını herhalde onlar da biliyor olmalı. Demek ki, asıl dert başka. Eğitimde din üzerinden tehlikeli bir oyun oynanıyor.”

Etiketler :