CHP'li Gök'ten Şok 'Ankara' İddiası!

CHP'li Gök'ten Şok 'Ankara' İddiası!
Ankarada 'Kentsel Dönüşüm' kapsamında arsa ve arazilerden bağış toplandığı iddia ediliyor.CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Çankaya ilçesi Yakupabdal, Mühye ve Karataş mahalleleri ile Mamak ilçesi İmrahor mahallesinde arsa...

Ankarada 'Kentsel Dönüşüm' kapsamında arsa ve arazilerden bağış toplandığı iddia ediliyor.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Çankaya ilçesi Yakupabdal, Mühye ve Karataş mahalleleri ile Mamak ilçesi İmrahor mahallesinde arsa ve arazi toplandığı, arsa ve arazi sahiplerinden yüzde 10 bağış alındığı doğru mu?” diye sordu.

Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Bakanlar Kurulunca başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında Çankaya/Yakupabdal, Mühye ve Karataş, Mamak/İmrahor mahallelerinde arsa ve arazilerden bağış toplandığının iddia edildiğini belirterek şöyle dedi:

“Seçimlerden hemen önce alınan Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir Belediyesine devredilmiş olması bu alanların parsel parsel satılması anlamını içermediğini söyleyebilir misiniz? Bu konuda bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

Çankaya ilçesi Yakupabdal, Mühye ve Karataş mahalleleri ile Mamak ilçesi İmrahor mahallesinde arsa ve arazi toplandığı, arsa ve arazi sahiplerinden yüzde 10 bağış alındığı doğru mudur?

Arsa ve arazi sahiplerine kentsel dönüşüm çerçevesinde Çankaya ilçesi Yakupabdal, Mühye ve Karataş mahalleleri ile Mamak ilçesi İmrahor mahallesi imar plan uygulamalarında değişiklik yapmakta yetkili olduklarını ifade ederek arsa ve arazi bağışı aldıkları iddia edilen kişilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir bağlantıları var mıdır? Bu işlemler belediye adına mı yapılmaktadır?

Yeni bir siyasal iktidarın gündemde olduğu içinde bulunduğumuz günlerde, görevi sona ermiş, yeni bir bakanlar kurulu teşkil oluncaya kadar göreve devam etmekte olan istifa etmiş bir Bakanlar Kurulu’nun Ankara’nın çeşitli ilçelerinde 8 mahallede kentsel dönüşüm kararları alıp uygulamaya koyarak yurttaşları endişe ve kuşku girdabına sürüklemesinden umulan bir toplumsal yarar var mıdır? Varsa nedir, kamuoyuna açıklar mısınız?

Ankara’nın Çankaya, Mamak, Gölbaşı ve Etimesgut ilçelerinde 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarıyla ilgili uygulamaların durdurularak kurulacak yeni Bakanlar Kurulunun iradesine bırakılmasını sağlayacak mısınız?”

ANKA