CHP'li doktor vekillerden TTB operasyonuna tepki: Yalnız değiller!

CHP'li doktor vekillerden TTB operasyonuna tepki: Yalnız değiller!
Ali Şeker ve Niyazi Nefi Kara'dan ortak açıklama geldi.
Türk Tabipleri Birliği'ne yönelik başlatılan gözaltı işlemlerine ilişkin CHP'den tepki geldi. CHP'nin doktor milletvekilleri Ali Şeker ve Niyazi Nefi Kara, TTB'nin bir meslek örgütü olduğunu vurgulayarak operasyonu eleştirdi.
TTB hakkında İçişleri Bakanlığının suç duyurusunda bulunması ve Merkez Konseyi üyeleri hakkında dava açılması ve bu sabah TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve TTB yöneticilerinin gözaltına alınmaları başta olmak üzere, Afrin operasyonuna dönük “Savaşı Durdurun” bildirisi hazırlayan aydınlara dönük olarak bir süredir AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve Hükümetten gelen açıklamalara, CHP’nin doktor vekillerinden tepki geldi.

DOKTOR VEKİLLERDEN TEPKİ

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara ile İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker yaptıkları açıklamada TTB’nin hekimlerden oluşan bir meslek örgütü olduğunu hatırlatarak, hekimlerin esas görevinin insanların hayatta kalmasını sağlamak olduğunu belirtti.
Yapılan açıklamada terör seviciliğine dair ya da teröristleri savunan hiçbir söylemin olmadığını belirten vekiller, hekimlik mesleğinin insanı yaşatmayı öncelediğini ifade etti.
TTB’nin ‘Afrin Operasyonu’ hakkında yaptığı açıklamayı siyasi çerçevede değerlendirmenin yanlış olduğunu belirten CHPli Kara ve Şeker,
“Kamuoyunu manipüle etmek, kendisi gibi düşünmeyeni vatan haini ilan etmek AKP’nin en çok başvurduğu yöntemlerden birisidir. İnsanı yaşatmaya yemin eden TTB’nin, şehit olan ya da yaralanan evlatlarımızın hayatlarından ve sağlığından duydukları endişeyi ifade ettikleri açıklamalarını hainlik olarak ilan etmek de böyle bir manipülasyondur. AKP Genel Başkanının hedef göstermesi ile başlayıp İçişleri Bakanlığının devreye girmesi ile devam eden süreç aslında muhalefeti ve farklı sesleri susturmaya yönelik bir adımdır. Gerçek demokrasilerin vazgeçilmezi olan ifade özgürlüğünün ayaklar altında olduğunun da bir kanıtıdır. Herkes çok iyi bilir ki, 1915 yılında Tıbbiye 1. Sınıf öğrencilerinin tamamı Çanakkale Savaşı’na katılmış ve orada şehit düşmüşlerdi. Bu nedenle fakülte 1921’de hiç mezun verememişti. TTB, Tıbbiyelilerin özgürlüğe duydukları özlemin izinden vatan ve toplum sevgisiyle kurulmuş bir meslek örgütüdür” diyerek insanların barış, özgürlük ve demokrasi talebinde bulunmasının terör sevicilik olarak yansıtılmasının asla kabul edilemez olduğunu söylediler.
CHP olarak sınırlarında bir terör devleti kurulmasını kabul etmediklerini hatırlatan hekim vekiller, şöyle konuştu:
“Görevi insanı yaşatmak olan bir meslek örgütüne savaş açan iktidarın, öncelikle izlediği Suriye politikası nedeniyle hesap vermesi gerektiği ortadır. Eğer bir suç duyurusu yapmak gerekiyorsa şehitlerimize “kelle” diyenler, IŞİD’i öfkeli gençler olarak görenler hakkında işlem yapılmasını bekliyoruz. Bu ülkede “savaşa hayır” diyenlerin terörden yana gösterilmesi, Saray rejiminin ülkemizi getirdiği korkunç uçurumun da en çarpıcı göstergesidir. TTB başta olmak üzere “savaşa hayır” diyen aydınlarımız yalnız değildir.”

Etiketler :