CHP'li Çiçek: Krizin temelinden bağımsız Kürdistan, Sevr, Siyonizm ve Emperyalizm projeleri var

CHP'li Çiçek: Krizin temelinden bağımsız Kürdistan, Sevr, Siyonizm ve Emperyalizm projeleri var
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Dursun Çiçek, düzenlediği basın toplantısında ABD ile yaşanan vize krizinine ilişkin "Krizin temelinde bağımsız Kürdistan, Sevr ve bu süreçte Siyonizm ve emperyalizmin planlı projeleri...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Dursun Çiçek, düzenlediği basın toplantısında ABD ile yaşanan vize krizinine ilişkin "Krizin temelinde bağımsız Kürdistan, Sevr ve bu süreçte Siyonizm ve emperyalizmin planlı projeleri yatıyor" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Çiçek, ABD ile yaşanan vize krizine değinerek, "Vize krizinin temelinde bağımsız Kürdistan, Sevr ve bu süreçte Siyonizm ve emperyalizmin planlı projeleri yatıyor. Bu konuda iktidarı bir kez daha ikaz ediyoruz. Fiilen ayrıldıkları Büyük Ortadoğu Eş Başkanlığından resmen istifa etmesini hem Başbakan hem Cumhurbaşkanından talep ediyorum. Bu milletin talebidir. Büyük Ortadoğu Projesi'nin ne hain bir proje olduğunu, Türkiye ve bölgeye ne büyük zararlar verdiğini artık kamuoyu, milletimiz çok açık görüyor" diye konuştu.

Çiçek, "IŞİD konusunda sağladıkları desteği teşekkürle karşılıyoruz ama PKK ve uzantıları, Kuzey Irak ve vize konusunda kamuoyu vicdanını yaralayan müttefiklik ve dostluğa sığmayan eylemlerini de bir an önce sona erdirmelerini bekliyoruz. Tehdit olarak da algılamıyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :