CHP’li Bingöl'den ODTÜ’deki adaletsiz dekan atamasına tepki

CHP’li Bingöl'den ODTÜ’deki adaletsiz dekan atamasına tepki
CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi Dekanlık seçimlerinde yapılan haksızlığı basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Yaptığı basın açıklamasında dekanlık seçimlerinde de yaşanan bu durumun ülkenin gençliğine yayıldığını söyleyen Bingöl, sözlerine şöyle devam etti. "Türkiye’de hem bilimin hem de demokrasinin yayılan atama kültürü ile yıpratıldığını ve yapılan atamalarda da liyakatin esas alınmadığını" vurguladı.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Miletvekili Tekin Bingöl şunları söyledi:

Türkiye'nin AKP sayesinde yeni bir kültür olan atama kültürü ile tanıştığını söyleyen Bingöl, "Sadece üniversitelere değil, ülkenin tamamına yayılan bu antidemokratik uygulamalar ile tek kişi her şeyi belirler olduğunu" ifade etti. Ayşe Güneş Ayata, hakkında değerli bir bilim insanı olduğunu dile getiren Bingöl "Sadece Türkiye’de değil; dünyanın saygın birçok üniversitesinde dersler veren ve makaleleri yayımlanan Ayata, ülkemiz açısından unutulmayacak değere sahip bir akademisyendir." dedi.

Uygulanan KHK'lar hakkında da değerlendirmede bulunan Tekin Bingöl şunları söyledi. "Üniversiteleri KHK’lar ile yapboz haline getiren, liyakata değil; şahsi zevklere göre davrananlar, atamalar ile üniversiteleri iktidarlarının arka bahçesi haline getirenler bu ülkenin ne bugününde ne de yarınında kendilerine yer bulamayacaklar." söyledi.

Son olarak sözlerini yapılan bu adaletsizliği kabul etmeyeceklerini söyleyen Bingöl şu sözleri kaydetti. "Diğer adaylar arasında en fazla oyu almasına rağmen tek kişinin iki dudağı arasındaki karar ile dekan yapılmayan Ayata’nın hem kendisi hem de ailesi Türkiye’nin tarihi için çok önemli bir değere sahiptir. Kıbrıs Barış Harekatı sırasındaki Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in kızı olan Ayata’nın yaşadığı bu muamele kabul edilebilir değildir. Üniversitelerde hakim kılınmaya çalışan bu antidemokratik uygulamaları kabul etmeyeceğiz." cümlelerini sonlandırdı.