CHP'li belediye başkanı, ABD Başkonsolosu'nu reddetti

CHP'li belediye başkanı, ABD Başkonsolosu'nu reddetti
Gürkan, Davis'in randevu talebine ret cevabı verdi.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, kendisini ziyaret etmek isteyen ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis'in randevu talebini, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda yaşamını yitiren ve yaralanan askerlerle ilgili etkinlikleri olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile görüşmek için 21 Şubat günü için randevu talebinde bulundu.

GERİ ÇEVİRDİ

Gürkan, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılan randevu talebini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda hayatını kaybeden ve yaralanan askerler için belirtilen tarihte etkinlik yapacakları gerekçesiyle geri çevirdi.
Gürkan, ret yazısında şu ifadelere yer verdi:
"İlgili sayılı yazınıza istinaden; ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis'in 21 Şubat 2018 tarihinde belediyemizi ziyareti ile ilgili randevu talebi değerlendirilmiş olup; anılan tarihte, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin'de terör örgütlerine karşı yürüttüğü harekatta şehit ve gazi olan Mehmetçiklerimizle ilgili etkinliğimiz olduğundan randevu verilememektedir. Gereğini bilgilerinize arz ederim."

Etiketler :