CHP’li Balbay ve Özkan’dan Başkan Çerçioğlu’na destek ziyareti

CHP’li Balbay ve Özkan’dan Başkan Çerçioğlu’na destek ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu 2019 Yerel Seçimlerinde Aydın’da yeniden aday göstermesinin ardından, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu 2019 Yerel Seçimlerinde Aydın’da yeniden aday göstermesinin ardından, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Çerçioğlu, basın mensuplarının FETÖ ile ilgili sorusuna cevap vererek, “FETÖ başarılı olmayacak, çünkü burada bizler varız” dedi.

CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na destek ziyaretinde bulundu.

Başkan Çerçioğlu’nun başarılı çalışmalarını yakinen takip ettiklerini belirten Mustafa Balbay, “Geçen hafta genel başkanımız manşeti verdi, biz şimdi spotları yakıyoruz. Çerçioğlu’nun yeniden aday olarak gösterilmesi övgüye değer. Özlem Başkan, bizim dört yapraklı yoncamızdır. Böyle bir başkanla yol arkadaşlığı yaptığımız için mutlu olduğumuzu ve geleceğe daha bir güvenle baktığımızı, yerel yönetimlerdeki başarımızın CHP’yi iktidara taşıyacağını çok iyi biliyoruz” dedi.

"FETÖ BAŞARILI OLMAYACAK, ÇÜNKÜ BİZLER VARIZ"

Basın mensuplarının FETÖ terör örgütü ile ilgili sorusuna cevap veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise FETÖ’yü lanetleyerek, “Zaten bu insanlar bizim gibi, çağdaş, modern, laik insanlarla yıllarca mücadele verdiler. Çünkü amaçları neydi, devleti yıkmaktı. Ama bunu hiçbir zaman başaramayacaklar, çünkü bizler varız burada, Cumhuriyet Halk Partisi var” diye konuştu.

"2019’DA YÜZDE 51'İ ÇOK RAHAT ALIRIZ"

Çerçioğlu, bir önceki seçimde yüzde 44 oy aldığını, 2019 yerel seçimlerindeki hedefinin ise yüzde 51 olduğunu dile getirdi. Son anketlerde yüzde 49’luk bir oranı yakaladıklarını belirten Çerçioğlu, “2019’da yüzde 51’i çok rahat alırız” dedi.

Milletvekili Balbay ise Çerçioğlu’na destek çıkarak, “Aydın’daki genel hizmetlere baksınlar, gönlünde hangi parti yatarsa yatsın, bütün partilere gönül verenlerden Özlem Başkana oy istiyoruz” diye konuştu.

“FETÖ İLE MÜCADELENİN BİR STRATEJİSİ YOK”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, hükümetin FETÖ ile mücadelesinde stratejisinin olmadığını iddia ederek, “Dünyanın en tehlikeli en alçak terör örgütü ile yüz yüzeyiz. Şunu unutmayın Milli İstihbarat Teşkilatı’nın içine sızabilen, Cumhurbaşkanı’nın yaverliğini ele geçiren, Başbakan’ın kadrosunu ele geçiren ve bununla içine girdiği yapıyı sömüren kendileştirmeye çalışan bir alçak yapılanmadan bahsediyoruz. Bununla mücadelenin bir stratejisi olması lazım. Ama Türkiye genelinde bir stratejisizlik var. Türk usulü kabala yürüyen bir iş var. Bunun bir an önce sonlanması lazım. Çaycıyla, çorbacıyla, sempatizanla uğraşarak, bu mücadele yapılmaz. Bu mücadelenin bir siyasi ayağını ve ortaklarını ortaya koyacaksınız. Orada biz yokuz, biz onun mağduruyuz. Biz bütün mağdurlar olarak yan yana oturuyoruz” dedi.

Etiketler :