CHP'li avukatlar, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'i ziyaret etti

CHP'li avukatlar, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'i ziyaret etti
CHP'li avukatlar, Kılıçdaroğlu'nun avukatını ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözaltına alınan avukatı Celal Çelik'le ilk CHP'li avukatlar arasında ilk görüşme gerçekleşti.

Dün gece İstanbul'a getirilen Celal Çelik, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Çelik için konulan '24 saatlik kısıtlama' süresinin dolmasının ardından, CHP'nin avukatları Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Avukat Turan Aydoğan, Süleyman Bülbül, Çağlar Çağlayan ve Ömer Koçak'a CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ile Nihat Yeşil de eşlik ederken, Celal Çelik'in sağlığının ve moralinin iyi olduğu belirtildi.

"FETÖ soruşturmasının zıvanadan çıktı"

Görüşmenin ardından emniyet Müdürlüğü'nün önünde açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Hayatını terör örgütü FETÖ'ye karşı mücadele ile geçirmiş olan Sayın Çelik'e yönelik muamele FETÖ soruşturmasının zıvanadan çıktığının göstergesidir" dedi.

Celal Çelik'in FETÖ'nün yargıyı ele geçirmesine tepki göstermek için hakimlikten istifa ettiğini belirten Yarkadaş, "Soruşturmayı yürüten sayın savcının, bu maddi gerçeği hassasiyetle değerlendireceğini umuyorum" diye konuştu.

CHP'li Yarkadaş, "Celal Çelik bir an önce savcılığa sevk edilmeli ve serbest bırakılmalıdır" talebini dile getirdi.

Öte yandan, Celal Çelik'in ailesi de Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek avukatlardan bilgi aldı.

Etiketler :