CHP'li Ali Mahir Başarır yurt sorununu meclise taşıdı

CHP'li Ali Mahir Başarır yurt sorununu meclise taşıdı
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır öğrencilerin yurt sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinde;

Öğrencilerin yurt sorunları yıllardan beri bir türlü çözülememiş ve kanayan bir yara haline gelmiştir. Devlet yurtları öğrencilerin ancak yüzde 17.18’ine imkan vermektedir. Çocuklarını devlet yurtlarına yerleştiremeyen ailelerin çoğu, adı cinsel taciz davalarına karışmış olanlarında içerisinde olduğu cemaat yurtlarına çocuklarını teslim etmek zorunda bırakılmaktadır.

Milletvekili olduğumuz seçim bölgemizde yaşayan insanlar, sürekli çocuklarının yurt sorunlarının çözümü için bize başvurmakta ve çözüm aramaktadırlar. Bizlere, çocuklarının barınma sorununu çözmek için gelen her aileden ülkemizi sevk ve idare edenler utanç duymalıdır.

AKP Hükümetleri yıllardan beri öğrencilerin barınma sorununu görmezden gelip savurgan bir şekilde ülkeyi idare etmiş ve aynı savurganlıkla da ülkeyi yönetmeye devam etmektedir. Aladağ faciası hafızalarımızdan silinmemişken, her öğrenciye yetecek kadar yurt yapmak yerine Avrasya Tüneli’nden, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerinden geçmeyen araçlar için hazineden tonlarca para ödeyip, ihtiyaç olmadığı halde uçak almayı tercih etmişlerdir” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Türkiye genelinde bugün itibarıyla barınma amaçlı yurt ihtiyacı olan kaç öğrenci vardır? Devlet, söz konusu öğrencilerin ne kadarının ihtiyacını karşılamaktadır?
  2. Her ilde her öğrenciye yetecek kadar devlet yurdu açılmamasının gerekçeleri nelerdir? Bu konuda size engel olan unsurlar nelerdir?
  3. Köprülerden geçmeyen araçlar, muayene olmayan hastalar için şirketlere halka ait olan hazineden para ödemekten vazgeçip tüm öğrencilerimizin yurt sorunu çözmeyi düşünüyor musunuz?
  4. Bu yıl da devlet yurduna yerleşemeyip açıkta kalan, zorunu olarak cemaat yurtlarına yerleşen öğrencilerimizin başlarına gelebilecek olumsuzluklardan kim ya da kimler sorumlu olacaktır?

Etiketler :