CHP'li Ali Mahir Başarır: Nusret'in EURO 2024 için katkısı nedir?

CHP'li Ali Mahir Başarır: Nusret'in EURO 2024 için katkısı nedir?
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye’nin EURO 2024'ü kaybetmesini meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu yazılı soru önergesinde, “Dünyanın en güzel ülkelerinden birini Nusret ile tanıtmak kimin fikri olmuştur? Nusret’in EURO 2024 için katkısı ne olarak düşünülmüştür?” sorularını yöneltti.

Önergede, oylama sonrası UEFA Başkanı Aleksander Ceferin yaptığı “…Türkiye’nin insan hakları aksiyon planı eksikti. Otel kapasitesi limitliydi… Birçok şehir için bazı endişeler vardı..” açıklamalarına da yer veren CHP’li Başarır, “UEFA Başkanı Aleksander Ceferin yaptığı açıklamalar ülkemiz adına utanç verici değil midir?” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yazılı soru önergesinde “UEFA Başkanının açıklamalarının yanı sıra adaylık sürecinde yaşananlar ve açıklığa kavuşması gereken konularda bulunmaktadır. Gerek statların seçimi, gerek verilen yatırım sözleri, insan hakları açısından güven verememe, şehirlerin seçimi ve taraflı tarafsız herkesin merak ettiği tanıtım filminde Nusret adlı kişinin yer almasıdır. Ülkemiz için tarihi öneme sahip bir adaylık filminde yer verilmesine kimse anlam verememiştir” açıklamalarına da yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. EURO 2024 adaylığı için yapılan başvuruda belirlenen şehirler ve statlar neye göre belirlenmiştir?
  2. EURO 2024 başvurusu yapılırken Almanya, 2024 yılı için tamamı hazır stadyumları ile başvuru yaparken biz neden dosyamızda çivisi bile çakılmayan stadyum projelerine yer verdik?
  3. UEFA’ya sunulan dosyaya göre Atatürk Olimpiyat Stadyumu, EURO 2024 öncesinde yıkılıp tekrar yapılacağı görülmektedir.2020 yılındaki Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak aynı stat için neden UEFA'ya böyle bir başvuru yapılmıştır? Stadın bu durumu neden dikkate alınmamıştır?
  4. Türkiye, ekonomik olarak 70 milyar Euro yatırım yapma sözünü neden vermiştir? Bu söz nasıl yerine getirilecektir?
  5. Tanıtım filminde neden kendi futbolcularımızdan daha çok yabancı futbolcular ön plana çıkarılmaya çalışılmıştır?
  6. EURO 2024 tanıtım filmi için bir yarışma düzenlendi mi? Tanıtım filmi için kaç ajansla görüşüldü?
  7. EURO 2024 tanıtım filmini hangi ajans hazırlamıştır? Ajansı kim önermiştir? Ajansa kim karar vermiştir? Bu tanıtım filmi için ajansa ne kadar ödeme yapılmıştır?
  8. Nusret Gökçe, tanıtım videosunda neden yer almıştır? Nusret'in yer almasına kim onay vermiştir? Tanıtıma koyarken ne amaçlanmıştır?
  9. Bu kişinin Türk Futboluna ne katkısı olmuştur? Futbol tanıtım filmi ile “etin” alakası nedir?
  10. Dünyanın en güzel ülkelerinden birini Nusret ile tanıtmak kimin fikri olmuştur? Nusret’in EURO 2024 için katkısı ne olarak düşünülmüştür?
  11. Nusret’e bu tanıtım filmi için ücret ödenmiş midir? Ödenmişse bu ücret nedir?
  12. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin “..Türkiye’nin insan hakları aksiyon planı eksikti..” açıklamasına yer vermesi ülkemiz adına utanç verici değil midir?

Etiketler :