CHP'li 15 vekilin partisine geçmesine ilişkin Meral Akşener'den açıklama

CHP'li 15 vekilin partisine geçmesine ilişkin Meral Akşener'den açıklama
CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin açıklama yapan Meral Akşener, "Ortak tuzak kurdular, boşa çıkarıldı. Kılıçdaroğlu'nun adımı her türlü takdirin üzerinde." dedi.

CHP'li 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilini basın toplantısı ile duyurdu.

CHP'li heyet saat 16.00'da Akşener'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Akşener yazılı bir açıklama yaptı.

Akşener, "Demokrasi bir ahlak rejimidir, bir hukuk rejimidir, erdemliler rejimidiri. Hukukun üstüne basmak, çiğnemek, tanımamak en büyük ahlak yoksunluğudur. Demokrasiyi çiğnemek, adaleti emre amade kılmak kabul edilemez. Kanunların çok açıkı hükümlerine rağmen hak gasbı kabul edilemez.

Siyasi iktidar muhalifleri yargıya hükmederek yargı organları üzerinden engelleme bir gelenek haline getirmiştir. İYİ Parti'yi seçimlere sokmama teşebbüsü, demokrasiye saldırıdır. Ülkeyi korkutarak yönetmeye çalışanlar, bir büyük tuzak hazırlığı içerisine girdiler. "

Akşener sözlerine şöyle devam etti: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koyduğu tavır her türlü takdirin üzerinde. Tarihi demokratik tavır. Siyasi demokrasi tarihimizde övgüyle yerini alacaktır dedi.

Etiketler :