CHP’den sürpriz hamle…AKP’nin kalesinde toplanıyorlar

CHP’den sürpriz hamle…AKP’nin kalesinde toplanıyorlar
Yaklaşık bir yıl sonra yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken, CHP Genel Merkezi’nden sürpriz bir hamle geldi

Yaklaşık bir yıl sonra yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken, CHP Genel Merkezi’nden sürpriz bir hamle geldi. Seçim çalışmalarını şimdiden başlatan CHP, Türkiye’deki belediye başkanlarını bugün AKP’nin kalesi sayılan Konya’da topluyor. Girilmedik sokak bırakılmayacak, halkla bir araya gelinecek.

CHP’li belediyeler bugün Konya’da toplanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün ve yarın yapılacak toplantıya, dört yıldır görev yapan belediye başkanlarıkatılacak.

Toplantının ilk gününde 230 CHP’li belediye başkanının katılımıyla Konya’da girilmedik sokak ve mahalle bırakılmayacak.

Belediye başkanları alana çıkarak, esnaf ve halk ziyaretleri yapacak, Konya halkıyla bir araya gelecek.

YOL HARİTASI ANLATILACAK

Kritik toplantının ikinci gününde ise (yarın) yerel seçimlere ilişkin CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan strateji belgesi masaya yatırılacak. Ayrıca seçimlere bir yıl kala belediye başkanlarının yapması gereken çalışmalar hakkında Genel Merkez’in hazırladığı yol haritası konusunda belediye başkanları bilgilendirilecek.

Toplantıda CHP Genel Merkezi’nin aylardır mevcut belediye başkanlarının performansları konusunda yürüttüğü kamuoyu araştırmalarının sonuçları hakkında da bilgilendirme yapılacak. Bu çerçevede mevcut belediye başkanlarının performansları ve seçimlerde verdikleri vaatlerin ne kadarını yerine getirdikleri, CHP’li belediyelerin bütçe durumu ve belediye başkanının kamuoyundaki algıları hakkında yapılan araştırma sonuçları paylaşılacak. Son bir yılda görülen aksaklıklar hakkında uyarılarda bulunulacak. Bir yıl içinde vatandaşların tespit ettiği aksaklıkların giderilmesi istenecek.

KILIÇDAROĞLU BİLGİLENDİRME YAPACAK

Toplantıda yapılan son tüzük değişikliği doğrultusunda, belediye başkanlarının nasıl belirleneceği konusunda Kılıçdaroğlu’nun bilgilendirme yapması bekleniyor. CHP Lideri’nin kritik toplantıda, 2019 seçimleri öncesi mevcut belediye başkanlarına yeniden adaylık konusunda Genel Merkez’in belirleyeceği adaylık kriterlerine uymaları konusunda son uyarıda bulunacağı öğrenildi.

Etiketler :