CHP’den İstanbul için 8 Mart kararı

CHP’den İstanbul için 8 Mart kararı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İstanbul’un 14 CHP’li belediyesinde çalışan tüm kadınların izinli olacağını duyurdu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İstanbul’un 14 CHP’li belediyesinde çalışan tüm kadınların izinli olacağını duyurdu. Kaftancıoğlu, “8 Mart, kadınlarımız için tüm Türkiye’de resmi tatil olmalıdır. Biz CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak bunu buradan başlattık” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için CHP'li belediyelerde çalışan kadınları yakından ilgilendirecek önemli bir karara imza attı. CHP'nin İstanbul'daki ilk kadın İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, kentin CHP'li belediye başkanıyla birlikte İBB CHP Meclis Grubu'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında İstanbul'daki CHP'li belediyelerde kadın çalışanların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde  izinli sayılacaklarını açıkladı. “Kadın mücadelesinin önünde yıkılmayacak hiçbir iktidar yok” diyen Kaftancıoğlu, “Kadın bir il başkanı olarak tüm kadın yurttaşlarıma söylüyorum; yaşamazsınız ama olur da bizim belediyelerimizin kadınlara yönelik hizmetleriyle ilgili bir problem yaşarsanız 7 gün 24 saat telefonumdan bana ulaşabilirsiniz. İstanbul'u kadınlarla birlikte kazanacağız, kadınlarla birlikte yöneteceğiz. Kadın bir il başkanı olarak İstanbul’u kadınlarla birlikte saraydan alıp, yeniden halka kazandıracağımıza sonuna kadar inanıyorum” dedi. Kaftancıoğlu, yakın bir tarihte kadına yönelik şiddete karşı mücadele kapsamında CHP'li belediyeler ve kadın dernekleri arasında bir protokol yapacaklarını da açıkladı.

3 MİLYON KADIN İŞSİZ

Kaftancıoğlu, “İstanbul'da partimin ilk kadın il başkanı olarak 8 Mart benim için büyük ve önemli bir gün. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü coşku ve neşeyle kutlayabileceğimiz bir Türkiye umuduyla buradayız. Neden böyle söylüyorum? Çünkü bugün Türkiye, kadın olmanın en zor olduğu günleri yaşıyor. DİSK/Genel-İş Sendikası Araştırma Dairesi'nin araştırmasına göre her 10 kadından yalnızca 3'ü çalışıyor. Geniş tanımlı kadın işsizliği 3 milyona yaklaştı.  Kadınların yarıya yakını kayıt dışı çalıştırılıyor. Her gün en az 4 kadın şiddete maruz kaldı. Her 10 kadından 2'si yoksul, yoksulluk en çok kadınları etkiliyor” dedi.