CHP'den il örgütlerine yeni genelge

CHP'den il örgütlerine yeni genelge
CHP’de 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayları için örgütün görüşünün alınmasına ilişkin genelgenin ardından ikinci bir genelge yayınlandı

CHP’de 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayları için örgütün görüşünün alınmasına ilişkin genelgenin ardından ikinci bir genelge yayınlandı. Yeni genelgede, aday adayları hakkında sandık kurulmadan, bölgesel dengelerin gözetilerek zarf içinde görüş bildirilmesi talep edildi.

CHP Genel Merkezi, 81 il örgütüne genelge göndererek, aday adayları hakkındaki görüşlerin 14 Mayıs tarihine kadar bildirilmesi talep edildi. Genelgenin, teşkilatlarda ‘eğilim yoklaması’ şeklinde algılanması üzerine ikinci bir genelge hazırlandı.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan imzasıyla 81 İl Başkanlığı’na gönderilen yeni genelgede, aday tespitinde, il örgütlerinin görüşünün alınmasına ilişkin bir önceki genelge hatırlatılarak, “Ancak yazımızda dile getirilen, ‘örgütlerimizin görüşlerinin alınması’ ifadesinin, ‘Eğilim Yoklaması’ şeklinde anlaşıldığı bilgileri Genel Merkezimize ulaşmıştır” bilgisine yer verildi.

“SANDIK KOYMAYIN”

Yeni genelgede bu tür bir kararın olmadığı hatırlatılarak, “Sandık kurularak, eğilim yoklaması şeklinde bir kararımız mevcut olmayıp, bu yönde bir uygulama kesinlikle yapılmayacaktır. Liste hazırlanmasında, il örgütlerimizin görüşlerinin alınmasında maksat, il örgütlerimizin ana kademe ve yan kollara danışarak, bölge dengeleri de gözetilmek suretiyle tespiti ve sıralamalarda, Genel Merkezimize yardımcı olunacak şekilde kanaat oluşturulmasıdır” denildi.

KAPALI ZARF İÇİNDE YOLLAYIN

Genelgede, “Bu nedenle, adayların tespitinde, il örgütlerimiz tarafından, sandık kurularak, sandıktan çıkan sonuçlara göre aday saptaması yapılması, kesinlikle söz konusu değildir. İlinizden müracaat eden milletvekili adaylarıyla ilgili bölge dengeleri ve bölgemizin özellikleri de dikkate alınarak, nasıl sıralama yapılması gerektiği hususunda, örgüt görüşünüzün, ilgi yazımızda belirtilen, en geç 14 Mayıs 2018 Pazartesi gününe kadar, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Tezcan’a, kapalı zarf içerisinde teslim edilmesi hususunda, gereğini ve bilgilerinize rica ederiz” denildi.

İŞTE YENİ GENELGE

Etiketler :