CHP'den Fransa'da yeni örgütlenme modeli

CHP'den Fransa'da yeni örgütlenme modeli
BORDEAUX - CHP Fransa birlikleri, yeni örgütlenme yapısını oluşturmak için Fransa'nın Bordeaux şehrinde bir araya geldi. Bordeaux, Lyon, Marsilya, Nantes ve Strazburg birliklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, genel merkeze...

BORDEAUX - CHP Fransa birlikleri, yeni örgütlenme yapısını oluşturmak için Fransa'nın Bordeaux şehrinde bir araya geldi. Bordeaux, Lyon, Marsilya, Nantes ve Strazburg birliklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, genel merkeze ve birliklerin yöneticileri ile üyelerinin bilgisine sunulmak üzere bir model oluşturuldu.

Yeni modelin, genel merkezin ve birliklerin görüşleri alındıktan sonra hayata geçirileceği ve CHP'nin Fransa'da çok daha etkin bir yapıya kavuşacağı belirtildi.

CHP Fransa Birlikleri Meclisi oluşturulacak

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, CHP Fransa birliklerinin seçmen sayısına göre temsil edilecekleri CHP Fransa Birlikleri Meclisi oluşturulacağı ifade edilirken, bu meclis içerisinden birlik başkanlarının doğal üye olacakları 12 kişilik bir CHP Fransa Merkez Yönetim Kurulu çıkarılmasının öngörüldüğü kaydedildi.

36 kişiden oluşturulacak olan CHP Fransa Meclisi'nin ise her 10 bin seçmene 1 üye denk gelecek şekilde aşağıdaki şekilde kurgulanması planlanıyor:

Paris: 13 meclis üyesi

Lyon: 8 meclis üyesi

Strazburg: 8 meclis üyesi

Marseille: 3 meclis üyesi

Bordeaux: 2 meclis üyesi

Nantes: 2 meclis üyesi

CHP Lyon Birliği Başkanı Nedim Koçak, yeni örgütlenme modeliyle ilgili olarak Halk Tv'ye yaptığı açıklamada, bu modelin 5-6 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Yurt Dışı Birlikleri Çalıştayı'nda alınan kararlar doğrultusunda, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın talebi üzerine hazırlandığını söyledi.

Mevcut birliklerin CHP Fransa Meclisi'ne kendi genel kurullarında seçtikleri başkan ve meclis üyelerini göndereceklerini ifade eden Koçak, "Birlikler CHP Fransa Meclisi bilgisi dahilinde ihtiyaç duyulan noktalarda alt bürolar açarak örgütlenmeyi daha aktif hale getirecekler. Böylelikle Fransa genelinde çok daha etkili çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz" dedi.