CHP'den Beşiktaş için ilk açıklama: AKP öküzün altına buzağı koymaya başlamıştır!

CHP'den Beşiktaş için ilk açıklama: AKP öküzün altına buzağı koymaya başlamıştır!
CHP'den Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmasına ilk tepki geldi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bu hükumetin bir kumpasıdır....

CHP'den Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmasına ilk tepki geldi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bu hükumetin bir kumpasıdır. Anadolu'da bir deyim var; 'Öküzün altında buzağı aranmaz' diye. Bu hükumet bırakın aramayı, öküzün altında buzağı yerleştirmeye başlamıştır" dedi.

CHP'li belediyelere AKP hükûmetinin kumpas kurduğunu belirten Tezcan, gerekçe üretilmek suretiyle Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alındığını söyledi.

Tezcan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Yılbaşından hemen önce toplantı yapmıştık. Cuma günü yaptığımız toplantıda hükümetin Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik suç üstü bir kumpas girişimini ifşa ettik. Ne yazık ki bir hafta geçtikten sonra kumpasın bir adımını attılar. Murat Hazinedar haksız bir şekilde görevden uzaklaştırıldı.

HUKUK, ADALET YOKTUR

Bu karar da hukuk yoktur, adalet yoktur. Haksız bir karardır. Hükümet kumpas içerisindedir. Suç üstü yakalandığı kumpası tamamlamakta mahsur görmemiştir. Hükümetin pervasızlığı ortaya çıkmıştır.

Bir Atasözü vardır. Öküzün altında buzağı aramak… Hükümet öküzün altına buzağı koymaya başlamıştır.

Kendi belediye başkanlarına ‘istifa et ya da mahkeme’ demiştir. Sonra da bize dönüp bu kirli pazarlığı, bize tavsiye ederek siz de yapın yoksa bunlarla ilgili yasal işlem yapılacak demiştir. Biz bu pazarlığın parçası olmayacağız dedik. Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür.  Bir Belediye başkanı istifa ettiği zaman suç varsa suç ortadan kalkıyor mu? Biz bunun parçası olmayacağız. Hiç bir hukuk devletinde ahlak sınırları içerisinde kabul edilecek tutum değildir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YAZISI KUMPASTIR

1 Aralık tarihli İçişleri Bakanlığı yazısı kumpastır.   İçişleri Bakanlığı Valiliğe diyor ki; Beşiktaş Belediye başkanını görevden uzaklaştıracağım, gerekçe uydur. Yeni bir müfettiş ordusu yığıyorlar. Yine bulamıyorlar.

“HÜKÜMET KUMPASIDIR”

Bu bir hükümet kumpasıdır. Bu hükümet seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır. Bu hükümet eliyle kumpastır. Beşiktaş Belediyesi’ne hükümet eliyle kumpas kurulmuştur. Halkın iradesini gasp etmiştir. milli irade gasbıdır.

“SİZE YEM ETMEYECEĞİZ”

Buna karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Cesaretle gögüsleyeceğiz. Belediye başkanlarını size yem etmeyeceğiz.

Soruşturmalarda Beşiktaş Belddityesi Başkanı hakkıında herhangi bir suç bulunamamıştır. Danıştay da soruşturmayı gerektiren bir konu yoktur kararı vermiştir.

Bu Beşiktaş halkına yönelik bir karardır. Viccdanları kanatan bir uygulamadır. Bu karar boşa çıkacaktır.

Bu kampanya FETÖ döneminde yapılan uygulamalardır. Bunlar FETÖ usulü uygulamalardır. O zaman da iftira atarak haksız uzaklaştırma kararı veriliyordu.

Bu hesap tutmayacaktır."

Etiketler :