CHP’den başsavcılığa Adil Öksüz yanıtı

CHP’den başsavcılığa Adil Öksüz yanıtı
Firari FETÖ’cü Adil Öksüz’ün, kalkışmadan 3 gün sonra Ankara’dan İstanbul’a, 13 gün sonra ise Elazığ’dan, Ankara’ya ardından da İzmir’e uçtuğu belgelerle ortaya çıktı

Firari FETÖ’cü Adil Öksüz’ün, kalkışmadan 3 gün sonra Ankara’dan İstanbul’a, 13 gün sonra ise Elazığ’dan, Ankara’ya ardından da İzmir’e uçtuğu belgelerle ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kişinin Adil Öksüz olmadığını ve "isim ve soyisim benzerliği" olduğunu iddia etti. CHP Sözcüsü Tezcan da "Bu açıklamanın ciddiye alınabilir hiçbir yanı yok" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e, 15 Temmuz darbe girişiminin “kara kutusu” olarak bilinen Adil Öksüz konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Tezcan “Darbe girişiminden sonra, Adil Öksüz, elini kolunu sallaya sallaya havaalanına gidiyor, Türk Hava Yolları’na ait uçaklarla uçabiliyor. Hiçbir suçu olmadığı halde üniversiteden ihraç edilenler havaalanlarında alıkonulup yurtdışına çıkarılmasına engel olunurken, Adil Öksüz 18 Temmuz’da bir kere, 31 Temmuz’da da 2 kere olmak üzere üç kez THY uçaklarıyla, hem de kendi adına düzenlenmiş biletlerle seyahat ediyor. Havaalanlarında hiç kimse ‘sen aranıyorsun, dur’ demiyor. ‘Gel arkadaş, sen kaçmıştın, kaybolmuştun, aranıyorsun’ demiyor” demişti.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusu başka bir Adil Öksüz olduğu iddia edildi. Açıklamada “Yapılan incelemede haberde seyahat ettiği belirtilen Adil Öksüz'ün FETÖ'nün mahrem imamı Adil Öksüz olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası farklı olan başka bir vatandaş olduğu, isim ve soyisim benzerliği nedeniyle konunun soruşturma aşamasında araştırıldığı ve isim benzerliği olduğunun tespit edildiği anlaşılmıştır” denildi.

BÜLENT TEZCAN'DAN JET YANIT

Tezcan, başsavcılığın bu açıklamasına da yanıt verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, partisinin ‘Adalet Kurultayı’nın yapıldığı, Çanakkale’deki kamp alanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, şunları söyledi:

“Bu kadar kaydın tamamı bir tane Adil Öksüz, sadece alttaki üç tanesi başka Adil Öksüz’ün. Şimdi başka bir kimlik numarası uydurmuşlar. İyi de bunu ben söylemedim ki. Bu yazıda sen söylüyorsun. ‘Ekte ben gönderiyorum. Şu kimlik numaralı Adil Öksüz’ün uçuş kayıtlarını’ diyor. O uçuş kayıtları da Elazığ’dan İzmir’e uçmuş aktarmalı olarak. Savcılık, belli ki Adil Öksüz üzerindeki giz perdesinin aydınlanması konusunda bir kararlı girişim içerisinde olma niyetinde değil. Belli ki Adil Öksüz’ü koruyan el, hala korumaya devam etmek niyetinde; ama biz de bu işi açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gerçek dışıdır. Savcılığın açıklamasının ciddiye alınabilir hiçbir yanı yoktur”

Etiketler :